foto: unsplash.com
Piektdien atcelti četri lidojumi maršrutā Rīga-Frankfurte
Sabiedrība
2022. gada 1. septembris, 16:09

Piektdien atcelti četri lidojumi maršrutā Rīga-Frankfurte

Jauns.lv / LETA

Saistībā ar Vācijas nacionālās aviokompānijas "Lufthansa" piektdien, 2.septembrī, paredzēto pilotu streiku Rīgas lidostā atcelti četri lidojumi maršrutā Rīga-Frankfurte, pastāstīja lidostas pārstāve Ilze Salna.

Atcelti divi reisi Rīga-Frankfurte un divi reisi Frankfurte-Rīga.

Rīgas lidosta aicina šo reisu pasažierus sazināties ar "Lufthansa". 

Jau ziņots, ka "Lufthansa" piektdien, 2.spetembrī, paredzētā pilotu streika dēļ atcels apmēram 800 reisu. Tiks atcelti gandrīz visi reisi no Frankfurtes un Minhenes.

Lidojumu atcelšana ietekmēs apmēram 130 000 pasažieru ceļojumu plānus, norādīja "Lufthansa" pārstāvji.

Piektdienas streika dēļ atsevišķi reisi var kavēties arī sestdien, 3.septembrī, un svētdien, 4.septembrī, piebilda aviokompānijā.

Pilotu arodbiedrība "Cockpit" ceturtdien paziņoja par streika rīkošanu 2.septembrī, jo sarunas ar uzņēmuma vadību par atalgojuma palielināšanu noslēgušās bez panākumiem.

Streiks, kas ietekmēs "Lufthansa" pasažieru reisus un kravu pārvadājumu uzņēmuma "Lufthansa Cargo" lidojumus, sāksies minūti pēc pusnakts un noslēgsies minūti pirms sestdienas iestāšanās.

Lidsabiedrība paudusi nožēlu par šādu arodbiedrības lēmumu, norādot, ka tā izteikusi ļoti labu piedāvājumu, kas pilotu pamatalgu palielinātu par 900 eiro mēnesī.

Tikmēr "Cockpit" pieprasa pilotu algas līdz gada beigām palielināt par 5,5%, nodrošināt automātisku kompensāciju atbilstoši inflācijas kāpumam un koriģēt atalgojuma sistēmu.

"Lufthansa" skaidro, ka šādas arodbiedrības prasības pilotu personāla izmaksas palielinātu par 40% jeb 900 miljoniem eiro.