112
2022. gada 16. augusts, 19:51

Festivālā "Summer Sound" smagi piekauts 20 gadus vecs jaunietis; vecāki lūdz atsaukties aculieciniekus

Jauns.lv

Divas nedēļas pēc festivāla "Summer Sound" laikā piedzīvotā uzbrukuma joprojām nav atlabis kāds divdesmitgadīgs jaunietis no Kurzemes, atsaucoties uz Skrundas televīziju, vēstī LTV raidījums "Dienas ziņas". Smagi galvas, žokļa un zobu bojājumi būs jāārstē vēl ilgu laiku.

Par nodarīto aizdomās turamo vai aizturēto pašlaik nav. Festivāla apkārtnē bija apsardze, bet uzbrucējs aizbēdzis.

Notikumi risinājušies festivāla otrajā dienā. Divdesmitgadīgais Jānis (vārds mainīts) neilgi pirms plkst. 19 ar savu draugu no telšu pilsētiņas devies uz koncertu, kad pēkšņi viņam pienācis klāt nepazīstams vīrietis un spēcīgi iesitis pa seju.

Jānis nokrita, bet uzbrucējs spēra pa seju. Izmantojot abu jauniešu apjukumu, uzbrucējam izdevies aizbēgt.

Cietušā jaunieša māte televīzijai pastāstīja, ka izdarītie miesas bojājumi ir "prātam neaptverami". "Apkārt ir cilvēki, apkārt ir apsardze un nekas netiek darīts," norāda sieviete,

No festivāla teritorijā esošā medpunkta Jānis tika pārvests uz Liepājas slimnīcas traumpunktu, no kurienes tālāk uz Paula Stradiņa klīnisko universtitātes slimnīcu Rīgā, kur viņam veikta sejas operācija.

Neizpratni cietušā pusei radīja ne tikai apsardzes neiesaistīšanās, bet arī tas, ka pēc notikušā Jāņa draugi devās Liepājā uz policiju, lai iesniegtu iesniegumu par notikušo, bet tas atteikts, jo iesniegumu varot iesniegt tikai cietušais.

Valsts policijā skaidro, ka, iespējams, notikusi komunikācijas kļūda, jo šādā situācijā policija saņem ziņas no ārstniecības iestādes un uzsāk izmeklēšanu arī bez iesnieguma.

"Būtībā šādu kriminālprocesu, ja mums ir zināms, ka ir nodarīti vidēji smagi miesas bojājumi, mēs uzsākam neatkarīgi no personu gribas," Skrundas televīzijai norāda VP Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietnieks Mārtiņš Brižs.

Šobrīd par nodarījumu ir uzsākts kriminālprocess par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu. Bargākais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem. Šobrīd tiek skaidrotas iesaistītās personas.

Uz uzdotajiem jautājumiem "Summer Sound" direktore Maija Skrējāne atbildēja rakstiski e-pastā. Viņa skaidroja, ka festivālā sabiedrisko kārtību nodrošināja ne tikai apsardzes firma ar vairāk nekā simt profesionāliem darbiniekiem, bet arī pašvaldības un Valsts policija. Tomēr kāpēc apsardze, kas, pēc aculiecinieku teiktā, notikušo redzēja, bet neiesaistījās, lai šobrīd izmeklēšana būtu atvieglotāka, īsti atbildes nav.

Cietušā jaunieša tēvs lūdz tos cilvēkus, kas redzēja notikušo, atsaukties un ziņot policijai.

Policija atzinusi, ka šis "Summer Sound" laikā bijis smagākais un nopietnākais incidents.

Divās dienās festivālu apmeklēja ap 40 000 cilvēku. Tā rīkotāji saka, ka pēc festivāla tiek izvērtēti drošības pasākumi, bet, tā kā konkrētā gadījuma lieta nav noslēgta, tad spriest par uzlabojumiem ir pāragri.

Ballētāji līksmo festivāla "Summer Sound 2022" otrajā dienā

gallery icon
19

Liepājā aizvadīta festivāla "Summer Sound 2022" pirmā diena

Pēc divu gadu pārtraukuma un alkām pēc festivāla sajūtām, "Summer Sound" festivāls jau atkal Liepājā pulcējis mūzikas un atpūtas baudītāju ...

gallery icon
45