Vai mūsu Aminatai patiešām ir izredzes uzvarēt Eirovīzijā? FOTO. VIDEO
Vai Aminatai izdosies savu "mīlestības injekciju" trāpīgi iedurt Eiropas klausītāja sirdīs, rādīs pusfināls 21.maijā. Pati dziedātāja konkursam jūtoties itin gatava.
Kultūra
2015. gada 12. maijs, 17:08

Vai mūsu Aminatai patiešām ir izredzes uzvarēt Eirovīzijā? FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Dziedātāja Aminata atturas vērtēt savas izredzes Eirovīzijas dziesmu konkursā - to meitene pati otrdien pauda masu medijiem.

"Es cenšos nevērtēt un neprognozēt, kā tas būs. Es vienkārši gribu koncentrēties uz to, lai es labi izdaru savu darbu, labi nodziedu, lai tā enerģija aiziet," otrdien žurnālistiem preses konferencē dienu pirms došanās uz Vīni žurnālistiem atzina Aminata. Viņa jūtas gatava pasākumam, lai gan "sajūta, kad esi simtprocentīgi gatava, nepienāk nekad", vienmēr kaut ko varot pielabot.

Otrdien Latvijas Televīzija tradicionāli rīkoja preses konferenci kopā ar to valstu pārstāvjiem, kas šogad uzņem Eirovīzijas dalībniekus. Pērn uzvarēja Končita Vursta no Austrijas, tāpēc šogad konkurss notiek Vīnē. Pasākumā piedalījās arī Austrijas vēstnieks Latvijā, kurš sacīja, ka Latvijas dziesmai dod augstāko vērtējumu - 12 punktus.

Latvijai no pusfināla nav izdevies kopš 2008.gada. Vai tas izdosies šoreiz, prognozēt esot grūti.

Mūzikas žurnālists Sandris Vonzovičs sacīja, ka viņš neredz īsti vajadzību pēc fona vokālistēm, jo pašai Aminatai ir spēcīga balss. "Es nedomāju, ka tas ir nepieciešams. Viņa viena pati uz skatuves daudz vairāk piesaistītu uzmanību, bet cerams, ka cilvēki zina, ko dara," viņš norādīja. Mūzikas eksperts teica, ka viņam ir laba sajūta saistībā ar Aminatu, jo viņai ir ļoti laba balss, kurai neesot pat vajadzīgs mikrofons. "Viņa ir pozitīva, domāju, ka cilvēkiem to vajadzētu uzķert," izteicās žurnālists.

Latvijas delegācijas vadītāja Zita Kaminska informēja, ka pirmie delegācijas pārstāvji uz Vīni dosies trešdien. Vēlāk pievienosies Latvijas Televīzijas komanda, kas regulāri atspoguļos notiekošo. Uz skatuves būs arī trīs bekvokālistes, horeogrāfiju palīdzēs veidot Deniss Tumakovs. Ar konkursa rīkotājiem joprojām turpinās sarunas par priekšnesumu.

Pirmais mēģinājums plānots 14.maijā, savukārt 20.maijā gaidāms ģenerālmēģinājums, kad savu vērtējumu par dziesmām sniegs žūrija. Pusfināls, kurā startēs Latvijas pārstāve, notiks 21.maijā.

Latvijas Televīzijā pusfinālu komentēs Valters Frīdenbergs, bet finālu kopā ar viņu komentēs Toms Grēviņš.

Latvijas Televīzija šogad mainīja veidu, kā Latvija izvēlas dziesmu Eirovīzijai. Tika sarīkots konkurss "Supernova", pēc katra priekšnesuma žūrija, kuras sastāvā bija vokālā konsultante Ieva Kerēvica, grupas "Prāta Vētra" dalībnieks un viens no šova producentiem Kaspars Roga, dziedātājs Dons un mūzikas producents Guntars Račs, izteica savu vērtējumu par dalībnieku sniegumu, bet uzvarētāju finālā noteica tikai skatītāju balsojums. Skatītāju balsojumu veidoja telefonbalsojums un internetbalsojums. "Supernova 2015" finālā uzvarēja Aminata ar dziesmu "Love Injected". 

Konkursa mērķis bija atrast dziesmu, kas spēs iekarot ne tikai vietējās, bet arī ārvalstu skatuves un radio stacijas.

BNS/Foto: Evija Trifanova/LETA