foto: Telegram
FOTO: aizdomas, ka uzlieta skābe: fiksēts kārtējais uzbrukums Ukrainas bēgļu automašīnai Rīgā
Automašīnas īpašniece Olga apgalvo, ka spēkrats apskādēts, uzlejot tam skābi.
Sabiedrība
2022. gada 17. augusts, 07:11

FOTO: aizdomas, ka uzlieta skābe: fiksēts kārtējais uzbrukums Ukrainas bēgļu automašīnai Rīgā

Jauns.lv

Sociālajos tīklos parādījies kādas sievietes stāsts, kura Latvijā ieradās pirms salīdzinoši neilga laika – bēgot no Krievijas uzsāktā kara Ukrainā. Viņas automašīnu pagaidām nenoskaidrota persona, šķiet, apskādējusi, uzlejot kādu šķidrumu, kas acīmredzami saēdis tās virsbūvi. Automašīnas īpašniece domā, ka skābi.

“Facebook” grupā “Ukraiņi Rīgā (Latvijā)” parasti tiek apspriestas ikdienišķas tēmas, kura saistītas ar dzīvi pilsētā, taču rezonansi ieguvis arī Olgas stāsts.

“Esmu saskārusies ar diviem pretstatiem Latvijā. Vai nu cilvēki aktīvi atbalsta un palīdz ukraiņiem, vai arī viņi klusi gāna ukraiņus. Mašīna tika novietota pie mājas, kādus trīs mēnešus tur to novietoju. Aplēja motora pārsegu un plastmasas elementus ar skābi. Lūk, tik nicināma atriebība personīgās mantas bojāšanas formātā, kas, starp citu, ir sodāma lieta,” par piedzīvoto raksta sieviete:

foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",
Olga par piedzīvoto izstāstījusi Ukrainas bēgļiem izveidotā "Facebook" grupā.

Viņa norāda, ka automašīnai radīto zaudējumu rezultātā nepieciešamais remonts varētu izmaksāt no 1500 līdz pat 2000 eiro.

foto: Telegram
foto: Telegram
Šis nebūt nav pirmais gadījums ar Ukrainas bēgļu mantu – konkrēti automašīnu – bojāšanu Latvijas galvaspilsētā.

Incidents noticis naktī no 29. uz 30. jūliju, Alūksnes ielā (Pētersala-Andrejsala, Rīga).

Olga sarakstē ar Jauns.lv apstiprināja, ka ir vērsusies Valsts policijā (VP), taču tur viņai it kā skaidrots, ka nav lielas varbūtības, ka izdosies noskaidrot vainīgo, ņemot vērā apstākļus.

Jauns.lv VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Ance Rozīte apstiprināja, ka notikušais tiek izmeklēts: “Šā gada 30. jūlijā Valsts policijā vērsās kāda cietusī persona, kura informēja, ka Rīgā, Alūksnes ielā kādā stāvvietā tikusi bojāta personai piederošas automašīnas “Nissan”, ar Ukrainas valsts numura zīmēm, virsbūve. Saistībā ar notikušo Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu iecirknī ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas – svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu un šobrīd notiek izmeklēšana.”

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā stacionēts 21 Ukrainas karā smagi cietis cilvēks

Šorīt uz Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu (RAKUS) atvests 21 Ukrainas karā smagi cietis cilvēks, pirmdien preses konferencē skaidroja slimnīcas ...

gallery icon

Ar stāstu par Olgas automašīnu pietiekami aktīvi dalās arī Krieviju atbalstošajos sociālo tīklu nostūros, īpaši tīklā "Telegram".

Tur pamatā tiek uzsvērts, ka "latvieši nemaz nemīl tos ukraiņus" un komentāru sadaļās vērojama nicinoša attieksme pret cietušo un smiešanās.

Šis nebūt nav pirmais gadījums ar Ukrainas bēgļu mantu – konkrēti automašīnu – bojāšanu Latvijas galvaspilsētā.

Vēl šī gada marta beigās VP sāka divus kriminālprocesus par noziedzīgiem nodarījumiem pret Ukrainas bēgļiem, konkrēti – par automašīnas bojāšanu, kas fiksēta Ziepniekkalnā un par Ukrainas valsts numura zīmju nozagšanu no kādas citas šeit ieceļojušajiem bēgļiem piederošas automašīnas.

Reiz pie auto loga tika piestiprināta zīmīte...

Olga gan sarunā ar Jauns.lv uzsver, ka kopumā pieredze Latvijā kopš 2. marta, kad šeit nokļuvusi, ir bijusi patīkama.

Viņa norāda, ka Latvija ir darījusi dikti daudz Ukrainas bēgļu labā un par to ir paužama tikai un vienīgi pateicība.

"Rīgā nonācu ar saviem diviem suņiem un pusaugu vecuma dēlu. Cilvēki, kuri sākotnēji man palīdzēja ar dzīvesvietas nodrošināšanu nu ir kļuvuši par maniem draugiem," atklāj Olga.

Reiz pie tās pašas mašīnas loga esot bijusi piestiprināta ar roku veidota zīmīte - uzzīmēta sirds un uzraksts "Latvija mīl Ukrainu!".

Automašīna bija novietota tajā pašā vietā.