foto: Zane Bitere/LETA
LKS vēlētājiem sola atcelt aizliegumu pārraidīt Krievijas propagandas televīzijas kanālus
Latvijas Krievu savienības logo.
Politika
2022. gada 29. jūlijs, 14:33

LKS vēlētājiem sola atcelt aizliegumu pārraidīt Krievijas propagandas televīzijas kanālus

Jauns.lv / LETA

Latvijas Krievu savienība (LKS), pošoties uz 14.Saeimas vēlēšanām, vēlētājiem sola atcelt aizliegumu Latvijā pārraidīt Krievijas propagandas televīzijas kanālus, kā arī izveidot televīzijas kanālu krievu valodā, liecina Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegtā partijas programma.

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētājs Ivars Āboliņš mikroblogošanas vietnē "Twitter" gan akcentēja, ka aizliegtos kanālus politiski atgriezt nav iespējams, piebilstot, ka "šādai informatīvajai drazai Latvijā nav un nekad nebūs vietas".

LKS savā programmā sola arī apturēt padomju režīmu slavinošo pieminekļu nojaukšanu, aizstāvēt tiesības uz krievu un citu valodu izmantošanu visos izglītības sistēmas līmeņos, kā arī veicināt Latvijas pilsonības piešķiršanu visiem Latvijas nepilsoņiem, tikmēr nodrošinot nepilsoņiem tiesības balsot vietējās un Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Partijas politiķi programmā sola arī noņemt Valsts valodas centra sodīšanas funkcijas un ierobežot aizsardzības ministra pilnvaras armijas militārai izmantošanai ārpus Latvijas.

Kā ziņots, no LKS sarakstiem 14.Saeimas vēlēšanās kandidēs arī Latvijas Nacionālās operas un baleta solists Oļegs Orlovs un virkne Eiropas Parlamenta deputātes Tatjanas Ždanokas palīgu, liecina CVK iesniegtais partijas saraksts.

Rīgā saraksta līderis būs viens no redzamākajiem LKS biedriem, galvaspilsētas domes deputāts Miroslavs Mitrofanovs. Tāpat šajā apgabalā startēs domniece Inna Djeri un "Centra partijas" pārstāvis Normunds Grostiņš.

Latgales saraksta augšgalā būs juriste Jekaterīna Stehnovska-Slavska, Daugavpils vicemēra palīgs Dmitrijs Ribņikovs, kā arī datortehnikas speciālists Juris Aleksejevs.

Vidzemes saraksta līderis būs Olaines novada deputāts Andris Vurčs, kam sekos aktīvists Maksims Ždanovs un mehatronikas speciālists Aleksandrs Klapins.

Zemgalē saraksta pirmais numurs būs Jelgavas domes deputāts Andrejs Pagors. Otrajā pozīcijā būs kultūras centra "Lad" vadītāja Ludmila Ušakova.

LKS sarakstu Kurzemē ievadīs Jeļena Osipova.

14. Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.