Ar atjaunotu gājiena tradīciju Cēsis nosvin pilsētas svētkus

Nedēļas nogalē krāšņi aizvadīti Cēsu pilsētas svētki "Cēsis 816".

gallery icon
Kultūra
2022. gada 18. jūlijs, 17:17

FOTO: ar slēpošanu un vērienīgu gājienu Cēsīs nosvin pilsētas svētkus

Jauns.lv / LETA

No 15. līdz 17.jūlijam Cēsīs tika svinēti pilsētas svētki - "Cēsis 816".

Svētku vadmotīvs, atsaucoties uz pērn notikušo novadu reformu, bija augšana gan fiziskā, gan intelektuālā, gan vides aizsardzības jomā, kam šajos svētkos tika pievērsta īpaša uzmanība.

Šogad atjaunota gājiena tradīcija, kurā piedalījās ar Cēsīm saistītu uzņēmumu kolektīvi, sporta komandas, interešu grupas un citi novadnieki.

Īpašais svētku notikums divu dienu garumā, "Cēsu eksperimentālais kvartāls 2022", notika radošajā un digitālajā kvartālā "Rainis". Raiņa kvartāla iekšpagalmā aizvadīta ballīte "Crazy Disco Night".

Unikāls svētku notikums bija gaismu performances "Cēsis aug". 

Sestdien notika tradicionālais mājražotāju un amatnieku tirdziņš uz Rīgas ielas, kur sanākušos priecēja arī ielu mākslinieki un muzikanti. Savukārt Rožu laukumā notika Vēsturiskais Hanzas tirgus.

Cēsu pilsētas stadionā sestdien un svētdien norisinājās dažādas sporta sacensības un aktivitātes.

Vakara programma sākta ar svētku gājienu, kas noslēdzās Pils parkā, kur tika sveikts "Gada cēsnieks 2021" un izskanēja svētku koncerts ar Vidzemes kamerorķestri un solistiem Andra Veismaņa vadībā.

Svētku noslēdzošajā dienā aizvadīts svētku pikniks "Mūzikas impresijas" Cēsu Pils dārzā. Svētku programmu noslēdza vasaras slēpojiens "Ziedošās slēpes".