foto: Pexels.com
Sākas elektroniskā pieteikšanās 12 Latvijas augstskolās
Tava izglītība
2022. gada 5. jūlijs, 07:37

Sākas elektroniskā pieteikšanās 12 Latvijas augstskolās

Jauns.lv / LETA

No šodienas sākas elektroniskā pieteikšanās pamatstudijām 12 Latvijas augstskolās, liecina informācija mājaslapā "Latvija.lv".

Izmantojot vienoto sistēmu, kas ir pieejama mājaslapā "Latvija.lv", 12. klases absolventiem ir iespēja pieteikties studijām Latvijas Universitātē, Rīgas Tehniskajā universitātē, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Banku augstskolā, Daugavpils Universitātē, Liepājas Universitātē, augstskolā "RISEBA", Rēzeknes Tehnoloģijas akadēmijā, Vidzemes Augstskolā, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā, Ventspils Augstskolā un Ekonomikas un Kultūras augstskolā.

Studijām varēs pieteikties autorizējoties gan ar eID karti, kurā ir elektroniskais paraksts, gan ar elektronisko parakstu, gan ar "eParaksts mobile", gan izmantojot internetbanku.

Elektroniskā pieteikšanās studijām norisināsies līdz 18. jūlija plkst. 16. Šajā laikā reflektanti vienotajā uzņemšanas sistēmā varēs iesniegt, labot un apstiprināt pieteikumus.

Pēc elektroniskās pieteikšanās, skolēniem ir obligāti jāapstiprina elektroniskais pieteikums klātienē jebkurā no augstskolas uzņemšanas punktiem un jāuzrāda nepieciešamo dokumentāciju no 12. jūlija līdz 18. jūlijam.

Ja reflektantam nav pieejams neviens no autentifikācijas līdzekļiem, vai arī vēlas izveidot un apstiprināt pieteikumu augstskolu uzņemšanas punktos, tad to varēs izdarīt klātienē jebkurā no norādītajiem augstskolu uzņemšanas punktiem no 12. jūlija līdz 18. jūlijam.

Konkursa pirmās kārtas rezultāti tiks paziņoti 22. jūlijā pēc plkst. 17, bet otrās kārtas rezultāti 26. jūlijā pēc plkst.17. Konkursa rezultāti tiks paziņoti e-pakalpojumā "Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās", kā arī īsziņu un elektroniskās vēstules veidā.

Pēc konkursa 1. kārtas rezultātu uzzināšanas 22. jūlijā reflektantam jāizlemj, vai vēlas turpināt piedalīties konkursā uz pieteikumā norādītajām studiju programmām vai nevēlas pretendēt uz studijām nevienā no studiju programmām.

Konkursa 1. kārtā studiju vietu reflektants iegūs tādā gadījumā, ja šī studiju vieta konkursa rezultātā tiks apstiprināta viņa 1. prioritātē. Ja konkursa rezultātā neapstiprināsies 1. prioritāte, tad konkursa 1. kārtā studiju vietu reflektants neiegūst. Tādā gadījumā studiju vietu var iegūt konkursa 2. kārtā. Pēc 1. kārtas rezultātiem var iepazīties ar savu provizoriski iegūto studiju vietu.

Ja konkursa 1. kārtā reflektants ieguvis studiju vietu savā pirmajā izvēlētajā prioritātē, tad šī studiju vieta viņam ir garantēta ar nosacījumu, ka no 22. jūlija līdz 26. jūlijam reflektants ieradīsies pirmās prioritātes studiju programmas augstskolā noslēgt studiju līgumu vai apstiprināt savu lēmumu slēgt studiju līgumu termiņā, kāds ir paredzēts atbilstošā augstskolā.

Ja atbilstošajā augstskolā līgums tiek slēgts citā termiņā vai ja norādītajos datumos nav iespējams ierasties augstskolā, bet ir vēlme saglabāt savu iegūto studiju vietu, laikā no 22.jūlija līdz 26. jūlijam plkst. 16. savā portāla "Latvija.lv" e-pakalpojumā ir jāaktivizē izvēlne "Apstiprināt iegūto vietu".

Pieteikšanās studijām notiks pēc prioritāšu sistēmas un konkursa rezultātā katrs reflektants var iegūt vienu studiju vietu vienā studiju programmā. Uzņemšana pilna laika pamatstudiju programmās notiek konkursa kārtībā pēc centralizēto eksāmenu rezultātiem.