foto: ekrānuzņēmums no myrotvorets.team
Vai sākušās raganu medības? Krievijas režīma atbalstītāji Latvijā apkopoti katalogā
Kremļa propagandas ziņu vietnes "Sputnik Latvija" galvenais redaktors Valentīns Rozencovs.
Sabiedrība
2022. gada 22. marts, 06:24

Vai sākušās raganu medības? Krievijas režīma atbalstītāji Latvijā apkopoti katalogā

Jauns.lv

Ukrainas nevalstiskās organizācijas "Myrotvorets centre" interneta vietnē "Myrotvorets" izveidots katalogs ar melno sarakstu, kurā uzskaitīti cilvēki no Baltijas valstīm, tostarp Latvijas, kuri pārkāpuši Ukrainas suverenitāti un apdraud tās drošību.

Redzams, ka tajā atrodas gan sabiedrībā zināmas personas, gan arī tā sauktā "vienkāršā tauta" - sociālo tīklu lietotāji, kuri spieduši "patīk" ierakstiem, kas atbalsta Krievijas militāro agresiju Ukrainā, vai dalījušies ar tiem. Viņu profila bildēs bieži plīvo sirpji, āmuri, Krievijas karogi, Z burti un pretvalstiski teksti. Viņi visi tiek rūpīgi identificēti kā aktīvi Krievijas noziedzīgā režīma atbalstītāji.

Viena no viņām ir sociālā tīkla "Facebook" lietotāja Anna Primakina. Par viņu Ukrainas lapā rakstīts šādi: "Atbalsta Krievijas militāro agresiju Ukrainā, izplata viltus Krievijas propagandu, aicinot pārkāpt Ukrainas teritoriālo integritāti".

Sieviete par savu nokļūšanu "melnajā sarakstā" ir pārsteigta. Viņa sociālajā vietnē "Facebook" raksta: "Kāpēc viņi veido sarakstu ar tiem, kas atbalsta Krieviju vai nekaunas, ka ir krievi, bet neveido sarakstu ar cilvēkiem, kuri draud nogalināt krievus un arestēt mūsu bērnus utt."

Sarakstā ir arī daudzi citi sociālo tīklu lietotāji, kuru atbalsts Krievijas izvērstajam karam Ukrainā tiek pierādīts ar saitēm uz sociālajiem tīkliem, fotogrāfijām un vai ierakstiem.

Vienam profilam izvirzītas īpaši nopietnas apsūdzības: "Militāro akciju organizēšana pret Ukrainu, viltus Krievijas propagandas izplatīšana un ģenerēšana. Naids un nicinājums pret Latvijas Republiku. Draudi pret Latvijas galvaspilsētas Rīgas pašvaldības iestādēm." Profils pieder Krievijas Federācijas vēstniecībai Latvijā. Jāatgādina, ka Latvija nolēma izraidīt trīs vēstniecības darbiniekus.

Tāpat tur redzams Kremļa propagandas ziņu vietnes "Sputnik Latvija" galvenais redaktors Valentīns Rozencovs un "Sputnik Lietuva"  - Marats Kasems, kā arī bijušais Eiropas Parlamenta deputāts krievu propagandists Andrejs Mamikins.

foto: ekrānuzņēmums no myrotvorets.team
foto: ekrānuzņēmums no myrotvorets.team

Lielākā daļa no katalogā iekļautajiem ir privātpersonas. Tāpat daudzi no viņiem jau zināmi Latvijas publiskajā telpā kā Kremļa politikas atbalstītāji, tostarp arī partijas "Latvijas krievu savienība" līdzpriekšsēdētāja un eiroparlamentāriete Tatjana Ždanoka, kā arī prokremliskie aktīvisti Aleksandrs Gapoņenko un Aleksandrs Giļmans.

foto: ekrānuzņēmums no myrotvorets.team
foto: ekrānuzņēmums no myrotvorets.team

Ar pilnu sarakstu iespējams iepazīties šeit.

Kā rakstīts interneta vietnē "Myrotvorets" – šāds avots ir nepieciešams, lai tauta zinātu savus "varoņus". "Jo šie mūsu līdzcilvēki, sēžot mājīgos krēslos Latvijā, Igaunijā un Lietuvā, savos sociālajos tīklos un interneta portālos slavina Krievijas karu Ukrainā un tīksminās par Ukrainas iedzīvotāju nogalināšanu."

Jau ziņots, ka Krievija 24. februārī sāka karu Ukrainā, apšaudot ne tikai militāros, bet arī civilos objektus.

Izpostītās Ukrainas pilsētas un tās iedzīvotāji

gallery icon

Krievijas aviācijas uzlidojumā Mariupoles centrā iznīcināts dzemdību nams un slimnīca

Krievijas aviācijas uzlidojumā Mariupoles centrā iznīcināts dzemdību nams un slimnīca, kā rezultātā cietuši 17 cilvēki, trešdien paziņoja policija un Doņeckas ...

gallery icon

Putina karš tuvplānā: Ukrainas otra lielākā pilsēta Harkiva un tās cilvēki 2022. gada martā

gallery icon