foto: Sintija Zandersone/LETA
Sestdien Bauskas novadā pie Īslīces kultūras nama organizēs atbalsta pasākumu Ukrainas civiliedzīvotājiem
Novadu ziņas
2022. gada 17. marts, 11:01

Sestdien Bauskas novadā pie Īslīces kultūras nama organizēs atbalsta pasākumu Ukrainas civiliedzīvotājiem

Jauns.lv / LETA

Sestdien, 26.martā, no plkst.11 Bauskas novadā, Rītausmās, pie Īslīces kultūras nama norisināsies atbalsta pasākums Ukrainas civiliedzīvotājiem "Saules mūžu - Ukrainai", atklāja biedrības "Laiks jauniešiem" valdes priekšsēdētājs Gints Jankovskis.

Pasākuma mērķis ir dot iespēju Ukrainas civiliedzīvotājiem - tai skaitā ģimenēm ar bērniem, uz brīdi aizmirst notiekošo dzimtenē, integrēties Latvijas sabiedrībā, izveidot Ukrainas civiliedzīvotāju kopienu Bauskas novadā un vākt ziedojumus Ukrainas civiliedzīvotāju atbalstam.

Biedrības vadītājs atklāja, ka pasākumā piedalīsies pazīstamie mūziķi - Aivo Oskis, Mārtiņš Jātnieks - Borkovskis, Sabīne Berezina, Sandija Vīgante, "Patrīcija x Anna" un Kaspars Pudniks. 

Par folkloras priekšnesumiem parūpēsies kopa "Tarkšķi" un "Svitene". Novada jaunos izpildītājus pārstāvēs vokālās studijas "Aprīļa pilieni" un "Pigoriņi" izpildītāji. Par spēcīgu himnu izpildījumu un priekšnesumu parūpēsies Īslīces jauktais koris "Četri vēji".

Pasākumā kopā ar bērniem koncerta laikā un radošajās darbnīcās būs pazīstamie pasaku tēli. 

Radošā apvienība "Pasaku nams" kopā ar biedrības "Laiks jauniešiem" brīvprātīgajiem nodrošinās dažādas radošās darbnīcas bērniem no Latvijas un Ukrainas.

Sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldību Ukrainas civiliedzīvotājiem tiks organizēts transports, lai nokļūtu uz un no pasākuma norises vietas, atklāja biedrībā.

Ieeja pasākumā par ziedojumiem. Visi iegūtie finansiālie līdzekļi tiks izlietoti Bauskas novada Ukrainas civiliedzīvotāju pamatvajadzību nodrošināšanā - pārtikai, nepārtikai, higiēnas un medicīnas preču iegādei. Ziedojumu vākšanu un humāno palīdzību Bauskas novadā organizē biedrība "Laiks jauniešiem".

Jaunākajam par Krievijas iebrukumu Ukrainā seko līdzi Jauns.lv teksta tiešraidē.