foto: Ekrānuzņēmums ("Degpunktā")
Izmeklējot pērn veiktu slepkavību, atrisinās septiņus gadus veca krimināllieta
2015. gada 11. decembra rītā Garkalnē žurnālists Aidis Tomsons, ejot pastaigāties, uzdūries nepatīkamam atradumam – bojāgājušai sievietei.
112
2022. gada 15. marts, 22:50

Izmeklējot pērn veiktu slepkavību, atrisinās septiņus gadus veca krimināllieta

Jauns.lv

Pērn izdarītas slepkavības izmeklēšanas laikā tika aizturēts kāds pāris un, policistiem šķetinot lietu, radās pārliecība, ka abi aizdomās turamie jau iepriekš veikuši līdzīgu noziegumu, vēsta "Degpunktā".

Pagājušā gada jūlijā policijas izmeklētāji nāca uz pēdām un aizturēja kādu 28 gadus vecu vīrieti un 30 gadus vecu sievieti par Garkalnē izdarītu slepkavību. Tika nonāvēta 59 gadus veca kundze ar mērķi nozagt viņas ietaupījumus. Izmeklējot šo lietu, likumsargi atklājuši arī slepkavību, kas notika turpat Garkalnē pirms septiņiem gadiem.

2015. gada 11. decembra rītā Garkalnē žurnālists Aidis Tomsons, ejot pastaigāties, uzdūries nepatīkamam atradumam – bojāgājušai sievietei. Viņam uzreiz bija skaidrs – nelielajā mežiņā starp Garkalnes vidusskolu un dzelzceļu notikusi slepkavība.

“Visticamāk, viņa nav tur nogalināta, viņa tur ir atvilkta. Droši vien tur ar mašīnu var piebraukt klāt, nomest. Otrkārt, ka viņa ir pensionāre, tas bija redzams, viņai bija pensijas apliecība, viņa bija pusplika – pārvikts asiņains krekls pāri viņas galvai, tā kā es to seju viņai neredzēju. Skaidrs, ka tā ir vardarbīga nāve – tur nav šaubu,” Tomsons secinājis.

Policisti toreiz notikuma vietā ieradās novēloti, un arī lietas izmeklēšana, lai arī notika aktīvi, pēc kāda laika nonāca strupceļā. Toreiz “Degpunktā” noskaidroja, ka bojāgājusī sieviete ir Garkalnes sociālās mājas iedzīvotāja Anna. Vietējie viņu mīļi sauca par Anniņu, bet bija iedevuši arī iesauku – porcelāna statujiņa. Tas sievietes neparastās gaitas dēļ. Cienījamā vecuma un sliktā veselības stāvokļa mocīta viņa pārvietojusies ļoti lēni. Tas savukārt radīja spekulācijas, ka tolaik 77 gadus veco kundzi, varētu būt notriekusi automašīna.

Pēc nepilniem septiņiem gadiem patiesība tomēr nākusi gaismā. Aizturot divus jaunus cilvēkus par 59 gadus vecas sievietes slepkavību pērn Garkalnē, izmeklētāji ievērojuši, ka noziegumu rokraksts ir līdzīgs.

“Te ir jāpiemin, ka tas ir neliels ciematiņš, tur daudzi cilvēki pazīst viens otru. Arī šajā gadījumā ar vienu no aizdomās turamajām personām cietusī bija vairāk pazīstama, viņi vispār bija kaimiņi, un otru arī zināja, bet tikai dēļ tā, ka tā ir neliela apdzīvota vieta,” stāsta Valsts policijas (VP) Slepkavību novēršanas un atklāšanas nodaļas priekšnieks Jevgēnijs Semjonovs.

Ļaundaru guvums pēc abām slepkavībām bijis ievērojams un tieši nauda bijis uzbrukumu mērķis.

“Patlaban izdevās noskaidrot, ka pirmajā gadījumā 2015. gadā tie bija vismaz 700 eiro un atrajā gadījumā, kas bija pagājušajā gadā – nedaudz vairāk par diviem tūkstošiem,”

Tuvākajā laikā lieta tiks nodota prkuratūrai, kas abiem aizdomās turamajiem cels apsūdzību.