Tatjanas Ždanokas māja Garciemā un Ukrainas kara bildes uz tās žoga

Eiroparlamentārietes Tatjanas Ždanokas mājas žogu Ādažu novada Garciemā pagājušās nedēļas nogalē aplīmēja ar Krievijas iebrukumu nosodošiem plakātiem un asiņainām kara ...

gallery icon
12
Sabiedrība
2022. gada 14. marts, 12:08

Ždanokas māju Garciemā aplīmē ar Ukrainas kara foto un eiroparlamentārieti nosodošiem plakātiem. FOTO

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Eiroparlamentārietes Tatjanas Ždanokas mājas žogu Ādažu novada Garciemā pagājušās nedēļas nogalē aplīmēja ar Krievijas iebrukumu nosodošiem plakātiem un asiņainām kara ainām, nokauninot vienu no 13 Eiroparlamenta deputātēm, kuri nebalsoja par rezolūciju, kurā pret Krieviju par kara izraisīšanu noteica sankcijas un izteica atbalstu Ukrainai. Mājas īpašnieki ātri vien novāca šos plakātus un uzrakstus.

Vietējie stāsta, ka Ždanoka Garciemā parādoties samērā reti un, ja arī tur dzīvojot, tad nemīl parādīties ārpus sava “cietokšņa” četrām sienām.

Eiroparlamentārietes Tatjanas Ždanokas māju Garciemā pagājušās nedēļas sestdienā Latvijas un Ukrainas patrioti bija aplīmējuši ar Krieviju un Ždanoku nosodošiem plakātiem. Drīz vien mājas īpašnieki parūpējās, lai viņus neglaimojošie plakāti tiktu novākti, tā kā tos ieraudzīja reti kurš garciemietis. Taču sociālajos tīklos šī “instalācija” tika vērienīgi atspoguļota.

foto: Facebook
12. martā sociālos tīklos publicēja fotogrāfijas no Ždanokas mājas žoga Garciemā, kuri bija “izrotāti” ar Krievijas agresiju nosodošiem plakātiem.

Vai pati Ždanoka atrodas savā Garciema “cietoksnī” gan nav zināms. Viņa ārpus savām četrām sienām vietējā ciematā izvairās rādīties.

Jauns.lv sastaptie garciemieši pastāstīja, ka Ždanoka šajā māja uz galvenās Garciema ielas, kas ved uz pludmali, bieži neesot manīta, bet reizēm gan viņa ir redzēta. Pārsvarā viņas mājā dzīvojot kāda viņas radiniece. Eiroparlamentāriete uz turieni aizbraucot, kad viņai nav darba pienākumu Briselē.

Kāda garciemiete Jauns.lv teica: “Zinu, ka tā ir Ždanokas māja, bet tas arī viss. Es vispār nezinu, vai tur kāds dzīvo. Reizēm gan to kāds uzkopj. Protams, zinu, ka bija plakāti pret karu Ukrainā, bet tos ātri vien kāds novāca, tā kā pat tos neieraudzīju”.

Netālu no Ždanokas mājas ir vietējais ciematiņa veikals - parasts lauku veikaliņš. Jautāta, vai šī veikala durvis kādreiz vērusi arī Ždanoka, veikalniece teica: “Nekad”. Tas nozīmē, ka prokrieviskā politiķe izvairās vietējiem rādīties acīs.

Jauns.lv jau rakstīja, ka mēneša sākumā Eiroparlamenta deputāti absolūtā vairākumā pieņēma rezolūciju, kurā nosodīja Krievijas agresiju Ukrainā. Par to balsoja absolūtais vairākums no 676 deputātiem – 637, 13 bija pret, bet 26 atturējās. Latvijas Krievu savienību pārstāvošās Ždanokas nostāja izpelnījusies asu kritiku un nosodījumu. Piemēram, bijušais premjers Māris Kučinskis ierosināja lemt par Latvijas pilsonības atņemšanu Ždanokai.

foto: Facebook
Pagājušās nedēļas sestdienā Tatjanas Ždanokas mājas Garciemā metāla žogu rotāja Krieviju nosodošie plakāti.

Kara bērni: pašas spēcīgākās fotogrāfijas no Krievijas agresijas Ukrainā

gallery icon
23

Kara plosītā Ukrainas pilsēta Irpiņa 2022. gada marta sākumā

gallery icon
20

Tūkstoši Rīgā piedalās gājienā Ukrainas atbalstam un pret Putinu 2022. gada 5. martā

Tūkstoši Rīgā piedalās gājienā Ukrainas atbalstam un pret Putinu 2022. gada 5. martā.

gallery icon
106