Sabiedrība
2022. gada 25. februāris, 12:26

VIDEO: pašmāju aktīvisti tīra Uzvaras pieminekli, izceļas konflikts ar garāmgājēju

Jauns.lv

Jauns.lv piefiksēja, ka pie Uzvaras pieminekļa, kuru šorīt iedzīvotāji pamanīja apzīmētu un nolietu ar zilu un dzeltenu krāsu, paužot atbalstu Ukrainai karā pret Krieviju, jau darbojas vietējie aktīvisti.

Starp personām, kuras piefiksētas tīrot Uzvaras parkā esošo pieminekli ir arī “Latvijas Krievu Savienības” (LKS) pārstāvis, Rīgas Domes deputāts Miroslavs Mitrofanovs.

Blakus viņam redzams arī LKS biedri Dmitrijs Šandibins un Andrejs Pagors un tā dēvētās “Latvijas Antinacistiskās komitejas” pārstāvis Aleksejs Šaripovs.

Aktīvisti tīra Uzvaras pieminekli, kurš apliets ar Ukrainas karoga krāsām

Jauns.lv piefiksēja, ka pie Uzvaras pieminekļa, kuru šorīt iedzīvotāji pamanīja apzīmētu un nolietu ar zilu un dzeltenu krāsu, paužot atbalstu ...

gallery icon

Savā "Facebook" Šaripovs raksta: "Vandāļi apķēzīja pieminekli. Mēs šobrīd tīrām šo drazu."

"Antinacists" arī norāda, ka uz notikuma vietu ir izsaukta Valsts policija:

Turpat netālu rosās arī ar 9. maija svētku organizēšanu saistītās biedrības “9may.lv” pārstāvji.

Visas pieminekļa tīrīšanā iesaistītās personas regulāri ik gadu iesaistās tā dēvēto “Uzvaras svētku” svinēšanā Uzvaras parkā.

Jauns.lv arī nofilmēja video, kurā redzams, kā kāds garāmgājējs uzsāk konfliktu un grūstīšanos ar pieminekļa sakopējiem.

Kādā brīdī tīrītāji piesaistīja speciālo tehniku.

Zelenskis: Vairumā virzienu ienaidnieks apturēts, notiek kaujas

Karā, ko Krievijas prezidents Vladimirs Putins izvērsis pret Ukrainu, vairumā virzienu ienaidnieks ir apturēts, notiek kaujas, piektdienas rītā pavēstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Mūsu puiši un meitenes, visi Ukrainas aizstāvji neļāva ienaidniekam īstenot iebrukuma operatīvo ieceri vienā dienā. Ukraiņi izrāda īstu varonību. Vairumā virzienu ienaidnieks ir apturēts. Notiek kaujas. Tāpēc Krievijas iebrukums notiek pēc aprēķina, ka mūsu spēki tiks nogurdināti, bet mēs neesam noguruši," sacīja prezidents.

Cilvēki visā pasaulē nosoda Krievijas agresiju Ukrainā

Solidarizējoties ar ukraiņu tautu, cilvēki visā pasaulē izgājuši ielās, protestējot pret Krievijas prezidenta Vladimira Putina īstenoto agresiju Ukrainā.

gallery icon

Putins piedraud rietumiem, lai neiejaucas

Putins jau paguvis brīdināt rietumvalstis, ka jebkāds mēģinājums iejaukties Krievijas rīcībā novedīs pie "sekām, kādas tās nekad nav redzējušas".

Viņš apsūdzēja ASV un to sabiedrotās, ka tās ignorējušas Krievijas prasību nepieļaut Ukrainas iestāšanos NATO un piedāvāt Maskavai drošības garantijas.

Putins sacīja, ka Krievijas militārās operācijas mērķis ir nodrošināt Ukrainas "demilitarizāciju" un ka visi Ukrainas karavīri, kas noliks ieročus, varēs droši atstāt kaujas zonu.

"Esmu pārliecināts, ka uzticamie Krievijas bruņoto spēku virsnieki un kareivji profesionāli un vīrišķīgi izpildīs savu pienākumu," sacīja Putins.

Jau ziņots, ka Kremļa administrācija trešdien publiskoja ieganstu iebrukumam Ukrainā, paziņojot, ka Donbasa "tautas republiku" vadītāji ir lūguši Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam "palīdzību", lai ''atvairītu agresiju'' no Ukrainas armijas puses.

Ukraina aicina ANO Drošības padomi apturēt karu
Ukrainas vēstnieks ANO Serhijs Kisļica aicinājis Drošības padomi darīt visu, lai apturētu karu pret viņa valsti.

Krievijas spēku radītais posts Ukrainā

Sociālajos tīklos sāk parādīties arvien vairāk foto un video no apdzīvotām vietām Ukrainā, kur pēc Krievijas veiktām apšaudēm iedzīvotājiem atklājas ...

gallery icon

"Šo organizāciju uzdevums ir apturēt karu," uzrunājot Drošības padomes sēdi, uzsvēra Kisļica.

Vēršoties pie Krievijas vēstnieka ANO Vasīlija Ņebenzjas, Kisļica mudināja: "Zvaniet Putinam, zvaniet Lavrovam, lai apturētu šo agresiju".

Krievija šobrīd rotācijas kārtībā pilda ANO Drošības padomes prezidējošās valsts pienākumus.

"Atsakies no priekšsēdētāja pienākumiem," uzrunājot Krievijas pārstāvi, sacīja Ukrainas diplomāts. "Nav tādas šķīstītavas kara noziedzniekiem. Viņi iet pa taisno uz elli, vēstniek."

Nokaitētās vārdu apmaiņas gaitā Ņebenzja taisnojās, ka Krievija veic tikai "īpašu militāru operāciju".

"To nesauc par karu," viņš sacīja Ukrainas kolēģim.

Vēlāk Ņebenzja piebilda: "Es noslēgumā gribu teikt, ka mēs neesam agresīvi pret Ukrainas tautu, bet pret huntu, kas ir pie varas Kijevā."

Krievijas vēstnieka apgalvojumi, ka Krievijas iebrukums Ukrainā nav karš, ir vājprāts, jau pēc sēdes sacīja Kisļica.

"Jūs gribat, lai es preparēju tādas personas trako, vājprātīgo semantiku, kura prezidents pasludina karu, un viņš spēlējas ar vārdiem," atbildot uz žurnālista jautājumu, sacīja vēstnieks. "Un jūs lūdzat mani interpretēt. Tas ir vājprāts."