Sabiedrība
2022. gada 1. februāris, 16:41

VIDEO: izklaide vai idiotisms? Aculiecinieki nofilmē neaptverami bīstamu "uzjautrināšanos" uz ceļa

Jauns.lv

Par spīti tam, ka satiksmes drošības eksperti un veselais saprāts mudina sniegotajās ziemas dienās uz ceļa uzvesties īpaši piesardzīgi, sociālajos tīklos ik pa laikam izceļas šoferi, kuri pat diennakts tumšajās stundās apzināti uzvedas destruktīvi, apdraudot gan sevi, gan citus.

Nesen vietnē “Instagram” un citviet parādījies kāds tumsā filmēts video, kurā redzams, kā vieglās automašīnas vadītājs uz piesnigušas brauktuves apzināti izraisa sānslīdes.

Bīstamos manevrus autovadītājs veic vien labi ja divu metru attālumā no smagās automašīnas un vienā brīdī pat teju pilnībā zaudē kontroli pār spēkratu, saslīdot smagajam transportlīdzeklim pašā priekšā.

Video redzamais liek apbrīnot gan vieglās automašīnas vadītāja spēju pateikt “uzgaidi” saviem izdzīvošanas instinktiem, gan smagās automašīnas šofera savaldībai un prasmēm braukt konkrētajā situācijā.

Nejēdzīgā un dzīvībai bīstamā “izklaidēšanās” notikusi uz ceļa “Ķekava-Rīga”.

Video arī dzirdams, kā jaunieši, kuri no citas automašīnas filmē notiekošo, histēriski smejas un ķiķina par priekšā slīdošo spēkratu.

Īstu jautrību filmējošajiem sagādā tas, kā slīdošā automašīna par mata tiesu izvairās no sadursmes ar fūri.

Valsts policija nosoda šādu agresīvu braukšanu, brīdina par sodiem

Valsts policijas (VP) redzeslokā konkrētais videomateriāls nebija nonācis un tajā redzamās personas nav noskaidrotas, noskaidroja Jauns.lv.

“Izvērtējot videomateriālā redzamo, var secināt, ka tā visdrīzāk ir apzināta šādu manevru veikšana, kas ir uzskatāma par agresīvu braukšanu. Valsts policija nosoda šādu autovadītāju rīcību, kas vistiešākajā veidā apdraud gan paša autovadītāja, gan apkārtējo satiksmes dalībnieku drošību un dzīvību. Šāda rīcība ir bezatbildīga un tas ir ļoti rupjš ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums. Šajā reizē autovadītājam paveicās, ka šādi manevri nebeidzās ar traģisku iznākumu. Autovadītājam ir jābūt atbildīgam un jādomā līdzi gan par savu, gan apkārtējo drošību – šādas darbības no transportlīdzekļu vadītāju puses ir nepieļaujamas,” norādīja VP Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Līna Kaļķe.

Apzināta sānslīdes radīšana uz ceļiem vai citās vietās, kur iespējama satiksme (stāvlaukumi, laukumi, pagalmi u. tml.), izņemot gadījumus, kad šajā likumā noteiktajā kārtībā saskaņotajos sporta pasākumos ir pieļaujamas atkāpes no Ceļu satiksmes noteikumiem, kā arī normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos izklaides un paraugdemonstrējumu pasākumu laikā, ir uzskatāma par agresīvu braukšanu.

Par šādu pārkāpumu paredzēts sods transportlīdzekļa vadītājam no četrpadsmit līdz piecdesmit sešām naudas soda vienībām (viena naudas soda vienība ir 5 eiro).

Tāpat par agresīvu braukšanu tiek piemēroti seši soda uzskaites punkti.