foto: Rīgas pašvaldības policija
Lielā vētra iedzīvotājiem izmaksājusi vismaz 200 000 eiro; vislielākie postījumi Rīgā un Jūrmalā
Sabiedrība
2022. gada 18. janvāris, 11:38

Lielā vētra iedzīvotājiem izmaksājusi vismaz 200 000 eiro; vislielākie postījumi Rīgā un Jūrmalā

Jauns.lv

Vētra, kas ar lielu spēku pagājušās nedēļas nogalē un pirmdien plosījās visā Latvijā, iedzīvotājiem nodarījusi ievērojamus zaudējumus. Apdrošināšanas sabiedrība BALTA par bojājumiem klientu privātīpašumam un automašīnām rezervējusi jau 200 000 eiro, bet apdrošinātāja eksperti uzsver, ka saņemto atlīdzības pieteikumu skaits ik stundu turpina augt, līdz ar to prognozējams, ka arī izmaksas vēl ievērojami palielināsies.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par vētras nodarītajiem postījumiem saņemti jau teju 200 atlīdzības pieteikumu, kuri galvenokārt saistīti ar īpašumam nodarītiem bojājumiem. Vētrā cietuši arī vairāki desmiti automašīnu.

Spēcīgais vējš radījis simtiem elektroapgādes traucējumu

Bojājumus elektrotīklā galvenokārt radījuši gaisvadu līnijās iegāzti koki un to zari, bojāti balsti un citi elektrotīkla elementi.

gallery icon
27

“Bojājumi nodarīti gan nekustamajam īpašumam, gan mantai un transportlīdzekļiem. Visbiežākie atlīdzību pieteikumi saistīti ar bojātiem jumta segumiem un zaudējumiem, ko nodarījuši vēja ietekmē atrauti batuti. Esam saņēmuši pieteikumus arī par vairākiem nopietnākiem gadījumiem, kur vējš nopostījis lielu daļu no ēkas jumta seguma. Kāda vēja lauzta priede nogāzusies klienta dārzā, bojājot mājas jumtu, sētu un elektropieslēgumu. Spēcīgajā vējā cietušas arī automašīnas – kāda auto virsbūvi sabojājuši no jumta atdalījušies ķieģeļi, bet citam skādi nodarījusi vējā norauta nojume. Stiprā vēja apstākļos līdzīgu gadījumu ir bijis desmitiem,” stāsta BALTA Apdrošināšanas atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Visvairāk atlīdzības pieteikumu saņemti no BALTA klientiem Rīgā un Jūrmalā, bet atlīdzību statistika liecina, ka vētra plosījusies teju visā Latvijā, jo informācija par īpašumiem un transportam nodarītiem bojājumiem saņemta arī no Liepājas, Ventspils, Kuldīgas, Bauskas, Preiļiem, Valkas un citām pilsētām.

“Iespējams, daudziem piedzīvotā vētra liks aizdomāties par sava mājokļa noturību pret dabas stihijām. Ir vērts vēlreiz atgādināt par vienkāršiem drošības priekšnosacījumiem, kas ļaus izvairīties no nepatīkamiem starpgadījumiem un finansiāliem zaudējumiem. Stipra vēja apstākļos ieteicams automašīnas nenovietot zem kokiem vai līdzās nenostiprinātiem priekšmetiem. Savukārt batuti un cits dārza aprīkojums pienācīgi jānostiprina, citādi stiprajā vējā tie var kļūt bīstami gan īpašumam, gan cilvēkiem. Privātmāju īpašniekiem jāpārliecinās, vai jumts ir pienācīgā stāvoklī un nav bojājumu, kas vēja ietekmē varētu kļūt par iemeslu plašākiem zaudējumiem. Un, protams, arī pašiem vētras laikā vajadzētu palikt mājās, drošībā, un, ja iespējams, neizmantot transportlīdzekļus,” uzsver I. Savickis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās