Saimniecība Koknesē, kur policija atrada 2 tonnas kokaīna

gallery icon
11
112
2022. gada 14. janvāris, 15:28

Kokneses kokaīna lietas skatīšana sākas ar tehnisku jautājumu risināšanu

Jauns.lv / LETA

Līdz šim Latvijas vēsturē vērienīgākās narkotiku kravas krimināllietu jeb tā dēvēto Kokneses kokaīna lietu Ekonomisko lietu tiesa (ELT) turpinās skatīt februārī, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nākamā tiesas sēde nozīmēta 16. februārī plkst. 14.30.

Šodienas tiesas sēde sākusies ar vienas stundas nobīdi, jo vairāk nekā stundu tehnisku iemeslu dēļ tiesas sēdei nevarējuši pieslēgties apsūdzētais Dainis Vaivods un viņa aizstāvis Jānis Davidovičs.

Tiesa lēma, ka pirmo tiesas sēdi šajā lietā nav iespējams turpināt, jo prokuroram Andrejam Sirmajam ir jāprecizē pierādījumu uzskaitījums par katru apsūdzēto.

Publiski pieejamā informācija tiesu sistēmā liecina, ka lietā apsūdzētie ir Agris Vaivods, Andris Elsts, Dainis Vaivods un Andrejs Davidko.

Iepriekš ELT vēstīja, ka tiesa saņēmusi krimināllietu, kurā vairākas personas apsūdzētas par to, ka organizētas grupas sastāvā pārvietoja pāri Latvijas valsts robežai kokaīnu 1758 kilogramu apmērā, paslēpjot to banānu kravā.

Valsts policija šajā lietā izmeklēšanu pabeidza pagājušā gada jūlijā un lietu nodeva kriminālvajāšanas sākšanai prokuratūrā pret piecām personām.

2019. gada 8. janvārī Kokneses novadā kādā privātmājas teritorijā tika uzieta krava ar 42 kartona kastēm, kas tika sūtītas no Ekvadoras. Kastēs atradās 2195 briketes ar dažādiem logo - "TNT", "Badboys", "Gold" un ar delfīna attēlu.

Konfiscētā narkotiskā viela tika nodota ekspertīzes veikšanai, kuras laikā tika apstiprināts, ka esošajā maisījumā kokaīna īpatsvars ir aptuveni 80%, kas nozīmē, ka tam ir ļoti augsta kvalitāte.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka izņemtā kokaīna krava nav bijusi paredzēta Latvijas tirgum, bet gan Latvija izmantota kā tranzītvalsts, lai nogādātu kravu uz citām valstīm.

Ekvadoras policijas mājaslapā izplatītajā paziņojumā teikts, ka Kokneses saimniecībā uzietās divas tonnas kokaīna Eiropā ievestas, paslēptas kuģa konteinerā, kura pavaddokumentos bija norādīti pārtikas produkti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās