Sabiedrība
2022. gada 14. janvāris, 14:57

Spēcīgais vējš norāvis aptuveni pusi no jumta seguma Rīgas centrāltirgus paviljonam. FOTO, VIDEO

Jauns.lv / LETA

Spēcīgais vējš Rīgas centrāltirgus paviljonam norāvis aptuveni pusi jumta seguma.

Spēcīgais vējš norāvis pusi jumta seguma Rīgas centrāltirgus paviljonam

Piektdien, 14. janvārī, spēcīgais vējš Rīgas centrāltirgus paviljonam norāvis aptuveni pusi jumta seguma.

gallery icon
34

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) informēja, ka izsaukums saņemts ap plkst.14. Glābēji strādā notikuma vietā, un tiek demontētas vēja norautās jumta seguma plāksnes.

foto: Ekrānuzņēmums

AS "Rīgas centrāltirgus" Mārketinga un attīstības daļas vadītāja Renāta Petrova aģentūrai LETA sacīja, ka Sakņu paviljona jumtam daļēji norauta seguma pirmā kārta. Pašreiz paviljons ir slēgts. No ēkas evakuēti "pāris simti" cilvēku. Cietušo nav bijis.

Viņa arī minēja, ka tiklīdz norimsies spēcīgais vējš "Rīgas centrāltirgus" pārstāvji kopā ar VUGD darbiniekiem mēģinās aplēst bojājumu apmēru. Pēc bojājumu apzināšanas varētu būt zināms, cik ilgi paviljons būs slēgts.

Glābēji piektdienas rītā un priekšpusdienā līdz plkst. 13 saņēmuši 103 izsaukumus par spēcīgā vēja radītajiem postījumiem.

Lielākoties jānovāc vēja nolauztie koki uz braucamās daļas un elektrolīnijām. Atsevišķos gadījumos jānovāc vēja atrautu jumta konstrukciju fragmenti.

Jau ziņots, ka līdz pat sestdienas rītam visā valstī ir spēkā dzeltenais spēcīga vēja brīdinājums. Šādā vējā lūst koku zari un atsevišķi koki, iedzīvotājiem jāuzmanās arī no vēja nestiem priekšmetiem un atlūzām, iespējami elektroapgādes traucējumi.

Vējuzplūdu dēļ Rīgā izsludināts arī dzeltenās pakāpes brīdinājums par ūdens līmeņa paaugstināšanos līdz 115-130 centimetriem Latvijas augstuma sistēmā.