foto: unsplash.com
Ādažu novada dome atbalsta veloceļa Rīga-Carnikava izveidi un mobilitātes punkta ierīkošanu Carnikavā
Attēls ilustratīvs.
Novadu ziņas
2022. gada 12. janvāris, 11:22

Ādažu novada dome atbalsta veloceļa Rīga-Carnikava izveidi un mobilitātes punkta ierīkošanu Carnikavā

Jauns.lv / LETA

Ādažu novada dome nolēmusi piešķirt līdzfinansējumu Eiropas Savienības Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna projektam par veloceļa Rīga-Carnikava būvniecību un Mobilitātes punkta infrastruktūras izveidošanu Carnikavā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ka informē pašvaldība, veloceļa izbūves projekts ir izstrādes stadijā un tā īstenošanai Ādažu novadā paredzētas investīcijas 3,9 miljonu eiro apmērā.

Projekta mērķis ir izveidot nepārtrauktu velo satiksmes infrastruktūru Rīgā un Pierīgā, lai nodrošinātu zaļās mobilitātes pieejamību starp apdzīvotām vietām un radītu priekšnosacījumus vietēja līmeņa un apkaimju savienojumu attīstībai, kā arī vides un dzīves kvalitātes uzlabošanai reģiona iedzīvotājiem.

Ādažu novadā investīcijas plānots piešķirt veloceliņa Rīga-Carnikava izbūvei vismaz 11 kilometru garumā.

Jau šogad tiks sākta projekta dokumentācijas sagatavošana, tai skaitā izmaksu un ieguvumu analīzes izstrāde, kam pašvaldība nolēma 2022. gada Attīstības un projektu nodaļas budžetā paredzēt 32 670 eiro.

Mobilitātes punkta infrastruktūras izveidošana Carnikavā paredz investīcijas 1 186 500 eiro apmērā.

Projekta mērķis ir nodrošināt Rīgas metropoles areāla prioritāro transporta koridoru attīstību, izveidojot multimodālus savienojumus un maršrutu tīklu integrāciju, kā arī uzlabojot ar dzelzceļa staciju sabiedriskā transporta pieejamību saistītās piekļuves infrastruktūru.

Pašvaldības domes sēdē tika nolemts 2022. gada Attīstības un projektu nodaļas budžetā iekļaut 21 780 eiro projekta izmaksu un ieguvumu analīzes izstrādei.

Abus projektus Ādažu novada teritorijā plānots pabeigt 2025. gadā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās