Sabiedrība
2022. gada 10. janvāris, 14:58

Zināmi jaunumi par Mārtiņa Rītiņa veselības stāvokli. Stāsta brālis Jānis

Jauns.lv

Pazīstamais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, kas jau vairākas nedēļas ir slimnīcā, nogādāts reanimācijā, bet viņa stāvoklis ir stabils.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā portālam Jauns.lv pastāstīja šefpavāra brālis Jānis Rītiņš, Mārtiņš svētdien ticis nogādāts reanimācijā, tur atrodas joprojām, bet stāvoklis stabilizējas. "Gribas ticēt, ka sliktākajam Mārtiņš ir ticis cauri," saka Jānis, atklājot, ka brālim ir Covid-19 delta paveids, un sakot lielu paldies ārstiem, kas šobrīd rūpējas par Mārtiņu.

Zināms, ka pašsajūta Rītiņam pēkšņi pasliktinājusies jau Ziemassvētkos. "Tā ir taisnība, ka ar Mārtiņa Rītiņa veselību nav labi. Slimnīcā par viņa ārstēšanu mediķi gādā jau vairākas nedēļas. Tās ir gadiem ilgušas hroniskas un nopietnas veselības likstas un, protams, arī cienījamais vecums – 73 gadi... Viņam nav labi," tā portālam Jauns.lv nedēļas nogalē teica arhitektūras un restorāna uzņēmuma “Vincents” valdes priekšsēdētājs Emīls Jakrins.

Aizvadītā gada 1. decembrī tika prezentēta filoloģijas zinātņu doktores un bijušā ārlietu ministra Jāņa Jurkāna mīļotās sievietes Lindas Apses grāmata "De Profundis. Mārtiņš Rītiņš" - par šefpavāru Mārtiņu Rītiņu. Šajā autobiogrāfijā gluži kā grēksūdzē slavenais virtuves virtuozs pilnībā "izlicis uz paplātes" savas dzīves visilgāk noslēpumā turētās patiesības - gan par savulaik skaudro cīņu ar alkohola atkarību, gan par netradicionālo seksuālo orientāciju.

Grāmatas "De Profundis. Mārtiņš Rītiņš" prezentācija

gallery icon
100

Grāmatas prezentācijas pasākumā šefpavārs izskatījās dzīvespriecīgs un vesels. Taču veselības likstas Rītiņu vajājušas jau kādu laiku, turklāt dažas nedēļas pēc priecīgā notikuma Rītiņš inficējies ar Covid-19.

Mārtiņa Rītiņa 70 gadu jubilejas svinības

Šefpavāra Mārtiņa Rītiņa 70 gadu jubilejas svinības "Hanzas peronā" 2019. gada 19. oktobrī.

gallery icon
179

Ciemos pie Mārtiņa Rītiņa

Ciemos pie šefpavāra Mārtiņa Rītiņa 2021. gada oktobrī.

gallery icon
22

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās