foto: LETA
"Rīgas cirka" valdes locekle Pērkone nekandidē uz amatu cirka valdē
VSIA "Rīgas cirks" valdes locekle Liene Pērkone
Sabiedrība
2021. gada 6. decembris, 14:56

"Rīgas cirka" valdes locekle Pērkone nekandidē uz amatu cirka valdē

Jauns.lv / LETA

Pašreizējā "Rīgas cirka" valdes locekle Liene Pērkone nekandidē uz šo amatu Kultūras ministrijas (KM) izsludinātajā konkursā uz cirka valdes locekļa amatu, aģentūru informē "Rīgas cirka" pārstāve Zane Volkinšteine.

Arī kādreizējā "Rīgas cirka" valdes locekle Ināra Kehre pavēstīja, ka viņa šajā konkursā nepiedalās. Kehre darbu "Rīgas cirkā" sāka 2017.gadā, noslēdzoties ilggadējās cirka direktores un mākslinieciskās vadītājas Lolitas Lipinskas amata pilnvaru termiņam.

KM izsludinātajā atklātajā konkursā uz valdes locekļa amatu pieteikumus noteiktajā termiņā - līdz 29.novembrim - iesnieguši trīs pretendenti.

Kā bijušajā Rīgas cirkā izskatās 2021. gada augustā

gallery icon

Kā iepriekš informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, kandidātus izvērtēs speciāli izveidota nominācijas komisija, kuru vadīs KM valsts sekretāre Dace Vilsone. Komisijas priekšsēdētājas vietniece ir KM valsts sekretāres vietniece attīstības un finanšu jautājumos Baiba Zakevica.

Tāpat komisijā strādās arī Latvijas Nacionālā teātra valdes loceklis, Latvijas Teātra padomes loceklis Jānis Vimba un Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante Dagnija Zepa, savukārt neatkarīgās ekspertes statusā nominācijas komisijā iekļauta Latvijas Kultūras akadēmijas Skatuves mākslas katedras vadītāja, Latvijas Teātra padomes priekšsēdētāja Zane Kreicberga.

Rīgas cirks 2018. gada oktobrī

Mainoties Rīgas cirka zirgu staļļu un "ziloņu mājas" funkcijām, apmeklētājiem jau šomēnes tiks piedāvāta laikmetīgās mākslas pasākumu programma, pastāstīja VSIA ...

gallery icon

Komisija organizēs pretendentu intervijas, kurās padziļināti izvērtēt kandidātu izstrādātos "Rīgas cirka" turpmākās darbības attīstības piedāvājumus, to īstenošanas veidus un līdzekļus.

Jau ziņots, ka atklātā konkursā uz "Rīgas cirka" valdes locekļa amatu pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, akadēmiskā augstākā izglītība vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs, izņemot pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību.

Tāpat tiek sagaidīta vismaz divu gadu darba pieredze vadošā amatā valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā, kas iegūta pēdējo desmit gadu laikā, valsts valodas un vismaz divas svešvalodu zināšanas, zināšanas un izpratne par kultūras nozari, īpaši par cirka nozari, zināšanas un izpratne par valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību, tai skaitā finanšu vadību, prasme prezentēt un argumentēti pamatot savu viedokli.

"Rīgas cirka" valdes locekļa alga pirms nodokļu nomaksas noteikta 2680 eiro apmērā.

Pērkone pirms darba "Rīgas cirkā" no 2016. līdz 2018.gadam vadījusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Radošo industriju inkubatoru. Pirms tam viņa bijusi klientu un kopienas vadītāja sociālo uzņēmēju koprades telpai un biznesa atbalsta programmai Londonā "Impact Hub London", kā arī vadījusi administratīvās un finanšu lietas Britu padomē Latvijā. Kopš 2012.gada Pērkone ir arī brīvprātīgo komandas vadītāja "TEDxLondon" un "TEDxRiga" konferencēs, kā arī kopš 2017.gada darbojas Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas padomē.

Pērkone ir ieguvusi sociālo zinātņu bakalaura grādu politikas zinātnē Latvijas Universitātē.