Sabiedrība
2021. gada 4. decembris, 21:00

"Neviens jau nedomāja, ka mūsu mājā ar trim atslēgām var iekļūt" - ģimenei Teikā nozog velosipēdu

Jauns.lv

Madlēna, kura ar vīru un bērniem dzīvo Teikā, savu auto un velosipēdus tur savas dzīvokļa ēkas pazemes autostāvvietā, līdz kurai nokļūt var tikai ēkā dzīvojošie. Tomēr oktobra sākumā kādā naktī Madlēnas ritenis pazuda, vēsta TV3 raidījums “Degpunktā”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sieviete attēlus ar pazudušo velosipēdu, kura vērtība ir aptuveni 600 eiro, ievietojusi “Facebook” apkaimes grupās ar cerību, ka kāds to ir manījis. Pēc vairākām nedēļām sievietei izdevies tikt pie mājas teritorijā izvietot kameru videoierakstiem. Tad kļuvis skaidrs, kā velosipēdam pieauga kājas.

“Trakākais ir tas, ka viņi bija iekļuvuši mūsu pagalmā, kur vārtiem ir kods. Arī ieejas durvīm ir kods vai čipa atslēga. Un uz pazemes stāvvietu ir vēl viens kods vai čipa atslēga,” stāsta cietusī.

Kā Madlēna stāsta, viņa bija dzirdējusi par citiem Teikas rajonā nozagtiem velosipēdiem, bet atzīst, ka “neviens jau nedomāja, ka mūsu mājās pie trīs atslēgām var iekļūt un nozagt riteni…”

Madlēnas velosipēds bija ļoti labā stāvoklī, aptuveni 600 eiro vērts.

Spriežot pēc video, kurā redzama zādzība, secināms, ka garnadži zināja, kur iet un ko dara. Viņi savas identitātes slēpuši, uzvilkuši maskas un kapuces.

Kā stāsta Madlēna, nevienam no dzīvojamās ēkas iemītniekiem čipa atslēga nav nozudusi, tomēr daudziem komunālo dienestu darbiniekiem ir pieeja ēkai. Arī augustā noticis zādzības mēģinājums. Toreiz gan noziedznieki mēģinājuši mājā ielauzties, bojājot drošības sistēmas.

Lai gan ģimenes mantas bijušas apdrošinātas, nauda par nozagto velosipēdu Madlēnai netiks atdota. Tas tāpēc, ka pazemes autostāvvieta esot publiska telpa, un tur atstāt sev piederošas mantas nedrīkstot.

Ģimene aicina uzmanīties un izvērtēt kur glabāt mantas, kā arī lūdz atsaukties, ja kāds manījis konkrēto riteni vai atpazīst zagļus, zvanot likumsargiem pa tālruni "110" vai sazinoties ar Brasas policijas iecirkni.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās