foto: Paula Čurkste/LETA
Kaņepes kultūras centrs mainījis atrašanās vietu
Sabiedrība
2021. gada 4. decembris, 14:28

Kaņepes kultūras centrs mainījis atrašanās vietu

Jauns.lv / LETA

Kaņepes kultūras centrs (KKC) ēkas renovācijas laikā pārcēlies uz "Diagonāles" telpām Skolas ielā 14, informēja KKC pārstāve Anna Luīze Pētersone.

KKC ēkas renovācijas darbi tika sākti 28. jūnijā. Pirmajā rekonstrukcijas posmā bija paredzēta ēkas piebūves demontāža, kas kopš KKC pirmsākumiem nebija publiski izmantota. Tāpat bija plānots, ka remonts ilgs līdz 1.novembrim, bet otrā un trešā stāva iekšdarbu pabeigšana prasīs vēl ilgāku laiku.

Pētersone skaidroja, ka, lai gan ēkas renovāciju bija plānots pabeigt līdz novembrim, remonta laikā atklājās, ka ēka ir sliktākā stāvoklī nekā iepriekš tika konstatēts. Tāpēc būvdarbi ieilgs un iekštelpas bāra darbībai nebūs pieejamas arī gada vēsākajos mēnešos. Lai spētu pārdzīvot šo laiku, KKC uz dažiem mēnešiem ir pārvācies uz jaunām telpām turpat tuvumā - Skolas ielā 14.

KKC pārstāve norādīja, ka maijā KKC sāka pūļa finansēšanas kampaņu ēkas renovācijai un pateicoties atbalstītājiem, 28.jūnijā tika uzsākti remontdarbi, sākot ar piebūves demontāžu un pamatu atjaunošanu, pirms tiek būvēta jaunā koka konstrukcija. Aizvadīto mēnešu laikā ir tikusi stiprināta un atjaunota arī fasādes daļa, kas vērsta uz Skolas ielu. Patlaban fasādei ir izveidots siltinājums, kamēr iekšpagalma fasādei tas top pašlaik. Tāpat šajā laikā notika jumta demontāža, ir tikušas nomainītas visas vecās jumta konstrukcijas, un pašlaik jumts ir sagatavots pārseguma uzklāšanai.

Pētersone pavēstīja, ka kampaņas laikā KKC stāstīja par vienu no jaunieviesumiem, ko izbūvēs remonta laikā - vides pieejamības liftu, lai cilvēki ar kustību traucējumiem un vecāki ar bērniem ratiņos varētu apmeklēt kultūras notikumus ēkas otrajā stāvā. Vides pieejamības lifts atradīsies ēkas daļā, kur kādreiz bija pirmā stāva labierīcības, un vedīs līdz pat trešajam stāvam.

"Lai arī otrreizēji izmantot pilnīgi visus materiālus nevarējām, varam lepoties, ka, piemēram, bēniņu grīdas konstrukcijām tika otrreizēji izmantoti koka materiāli no vecās piebūves un fasādes, kā arī vasaras laikā, kad uzturēties varēja tikai āra terasē, arī āra labierīcību sienas tika uzbūvētas no otrreizēji izmantotiem materiāliem, piemēram, izmantojot materiālus no teātru izrāžu un "Baltās nakts" video instalāciju dekorācijām, kā arī tika izmantota piebūves siena, uz kuras jau vairākus gadus dzīvoja mākslas darbs "My Art Is Not Your F.... Problem", sacīja KKC pārstāve.

Pētersone norādīja, ka KKC patlaban ir atsācis darbu "Diagonālē", kur centrs atradīsies, līdz varēs atgriezties savās telpās. Remontdarbi notiks arī ziemā un pabeigšana plānota pavasarī.