foto: Facebook/ Brainstorm
"Prāta vētras" dalībnieki veseli, bet bēdīgi; visas epidemioloģiskās prasības Lielbritānijā tikušas ievērotas
Grupas "Prāta Vētra" solists Renārs Kaupers.
Sabiedrība
2021. gada 26. novembris, 10:27

"Prāta vētras" dalībnieki veseli, bet bēdīgi; visas epidemioloģiskās prasības Lielbritānijā tikušas ievērotas

Jauns.lv

Grupas "Prāta vētra" dalībnieki pēc Lielbritānijā aizvadītā koncerta ir veseli, bet apbēdināti par ziņām, ka, iespējams, tieši viņu koncertā vairāki apmeklētāji inficējušies ar Covid-19. Visas Lielbritānijā noteiktās epidemioloģiskās vadlīnijas koncerta rīkošanai esot ievērotas.

Kā Latvijas Televīzijai skaidro portāla "Latvieši.com" žurnāliste Līva Karlsone, arī viņai personīgi zināmi divi cilvēki, kuri, iespējams, inficējušies tieši koncertā.

"Kopumā informācija par Covid-19 sasirgušajiem pēc "Prāta vētras" koncerta nāk pamatā no sociālajiem tīkliem. "Facebook" grupā "Latvieši UK" saskaitīju 11 apmeklētāju komentārus, ka "jā, man arī". Man pašai personīgi zināmi divi. Arī man pašai Covid-19 aplikācijā atnāca paziņojums, ka 18. novembrī esmu bijusi tuvumā kādam inficētajam. Pašai man tests ir negatīvs," skaidro Karlsone.

Viņa norāda, ka noteikt to, cik cilvēku ir inficējušies tieši koncerta laikā, nav precīzi iespējams, jo ļaudis inficēties varēja arī citur.

"Bet nu fakts, ka 5-7 dienas pēc koncerta, kas ir zīmīgi no pirmo Covid-19 simptomu viedokļa, parādās šādas ziņas, tas liek uzdot jautājumus," atzīst Karlsone.

Viņa skaidro, ka no epidemioloģisko pasākumu viedokļa pirms koncerta visiem apmeklētājiem tika atsūtīts e-pasts ar visiem drošības noteikumiem. Lai iekļūtu koncertā, bijis jāuzrāda vai nu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, vai arī negatīvs tests.

"Daži sūdzās, ka kodi nav tikuši skenēti pie ieejas. Pieticis tikai to uzrādīt. Citi saka, ka pārbaude bijusi rūpīga. Katrā ziņā "Prāta vētras" menedžere Aija Auškāpa man šodien teica, ka kontrole bijusi pēc visiem priekšrakstiem, jo citādi viņiem pašiem draudētu milzīgi sodi. Viņa ir pārliecināta, ka ar pārbaudēm viss bijis kārtībā."

Sejas masku lietošana koncertā nav bijusi obligāta, vien rekomendēta. "Anglijā arī nav ierobežots apmeklētāju skaits telpās, ja vien tiek ievēroti šie iepriekš minētie nosacījumi."

Karlsone skaidro, ka koncertzālē, kur notika "Prāta vētras" koncerts, varēja ietilpt līdz 2000 cilvēku. "Viņi bija biļetes pārdevuši 1100 cilvēkiem. Bet tas nenozīmē, ka tika ievērota distance. Zāles aizmugure bija tukšāka, bet tuvāk skatuvei kā rokkoncertā cilvēks pie cilvēka stāvēja."

Auškāpa apstiprinājusi, ka visi mūziķi esot veseli, bet bēdīgi, vēlot visiem ātru izveseļošanos.

Grupa "Prāta vētra" koncerttūres "Lonesome Moon" ietvaros uzstājās arī Mančesterā, Birmingemā un Īrijas galvaspilsētā Dublinā.