Sabiedrība
2021. gada 10. novembris, 06:11

VIDEO: Daugavpils domnieks Mihails Lavrenovs manīts streipuļojam pa pilsētu, knapi turoties kājās

Jauns.lv

Jauns.lv redakcija saņēmusi videomateriālus, kuros patiesi neglaimojošos apstākļos redzams Daugavpils domes deputāts Mihails Lavrenovs (“Saskaņa”). Domnieks pilsētas ielās manīts, knapi turoties kājās, iespējams, dienā, kad domē notikusi sēde par sociāldemokrātiem visnotaļ būtiskiem jautājumiem.

Videomateriālos, kuri iesūtīti anonīmi, redzams, kā saskaņietis Lavrenovs, cenšoties noturēties kājās un atgādinot manāmi iereibušu personu, virzās pa Lāčplēša ielu un tad – Miholesa ielu Daugavpilī gaišā dienas laikā.

Pēcāk redzams, kā Lavrenovs, joprojām izmisīgi cenšoties noturēt līdzsvaru, pēc īsas sarunas ar kādu personu iesoļo pa kāda nama durvīm.

Nams, kurā iesoļo Daugavpils domes deputāts, atrodas uz Saules un Miholesa ielas stūra. Tajā atrodas SIA “Latgales mācību centrs”, Valsts darba inspekcijas Latgales reģionālās inspekcijas centra vadītāja-galvenā valsts inspektora birojs, kā arī citas iestādes.

Videomateriālu sūtītājs apgalvo, ka kadri filmēti 21. oktobrī un visnotaļ šerpi izsakās par domnieku, kurš šādi “pazemojot pilsētu”.

Sēdi neapmeklēja “slimības dēļ”

Zīmīgi, ka 21. oktobrī, kad, kā apgalvo video sūtītājs, filmēti kadri ar streipuļojošo domnieku, videokonferences režīmā ir notikusi Daugavpils domes sēde.

Sēde sasaukta pulksten 16.00 un atklāta pulksten 16.23.

Tās darba kārtība sociāldemokrātu politiskā spēka pārstāvim varētu būt visnotaļ interesanta – cilāti jautājumi par pašvaldības materiālo atbalstu mazaizsargātajām personām, braukšanas maksas atvieglojumiem pilsētas sabiedriskajā transportā, izglītojamo ēdināšanas nodrošināšanas niansēm Covid-19 pandēmijas laikā un tamlīdzīgi.

Taču 21. oktobra sēdes protokolā izlasāms, ka vienīgais domes deputāts, kurš tajā nav piedalījies, ir saskaņietis Mihails Lavrenovs.

“Iemesls nav zināms”, pierakstīts blakus šim konstatējumam.

Jauns.lv izdevās sazvanīt Lavrenova kungu un uz jautājumu – kādēļ tieši viņš nav piedalījies 21. oktobra domes sēdē, deputāts atbildēja, ka bija saslimis, sīkāk konkrētās veselības problēmas nekomentējot.

Tas gan ir interesanti, jo Daugavpils domē Jauns.lv stāstīja nedaudz citādu stāstu.

“Atbildot uz Jūsu jautājumu, informējam, ka deputāts Mihails Lavrenovs nevarēja pieslēgties 21.10.2021. domes ārkārtas sēdei ģimenes locekļa slimības dēļ,” rakstiski informēja Daugavpils pilsētas pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītāja Nataļja Bikovska.

Te arī jāpiebilst – neatkarīgi no tā, vai video filmēts 21. oktobrī, kad notika Lavrenova neapmeklētā sēde, šādā kondīcijā atrasties uz ielas tautas ievēlētam deputātam nepiedienas nevienā dienā.

Domājams, ka Daugavpils domei pavisam noteikti pieklātos uzrunāt Lavrenovu un izvērtēt viņa rīcības atbilstību ētikas normām, kurām pakļaujama vēlēta amatpersona.

“Saskaņieša” rosība Daugavpils domē

Spriežot pēc visa, darba šim “Saskaņas” pārstāvim Daugavpils domē nebūt netrūkst.

Mihails Lavrenovs ir Īpašuma un mājokļu komitejas priekšsēdētājs, Pilsētas saimniecības un attīstības komitejas priekšsēdētāja vietnieks, Īpašuma komisijas priekšsēdētājs, Transporta komisijas priekšsēdētāja vietnieks, Mājokļu komisijas loceklis, Dzīvojamo māju privatizācijas un īpašuma atsavināšanas komisijas loceklis, kā arī Pilsētbūvniecības un vides komisijas loceklis.

Papildus tam Lavrenovs ir īpašnieks IK “Lavra”, kas nodarbojas ar nekustamā īpašuma pārvaldīšanu par atlīdzību vai uz līguma pamata.

Valsts amatpersonu deklarācijas atklāj, ka Lavrenovam pieder vairāki nekustamie īpašumi Daugavpils novadā.

Par Lavrenovu 2021. gada 5. jūnija pašvaldību vēlēšanās atdotas 8594 balsis. Deputāts nopelnījis 1445 plusus un 349 svītrojumus.