Mūziķi un mākslinieki pulcē ģimenes Bruknas muižā. FOTO
Sirsnīgi vasarīgo atmosfēru vēl krāšņāku darīja dziedātājas Olgas Rajeckas un mākslinieces Elitas Patmalnieces dzīvesprieks un košās kleitas.
Kultūra
2015. gada 6. jūlijs, 15:52

Mūziķi un mākslinieki pulcē ģimenes Bruknas muižā. FOTO

Jauns.lv

Saulainajā 5.jūlijā svētdienā Bruknas muiža pulcēja atpūtniekus un ģimenes ar bērniem - te notika radošās darbnīcas un labdarības lielkoncerts “Uzcel savu baznīcu!".

Bruknas muižas vārti apmeklētājiem tika vērti jau pusdienlaikā, kad darbu sāka dažādas radošas darbnīcas. Mākslinieces Elita un Ilze Patmalnieces, Ieva Bondare, fotogrāfs Aivars Borovkovs, keramiķis Evalds Vasilevskis un citi ļāvās brīnišķajai Bruknas gaisotnei, kas rosina iztēli un aicinās apmeklētājus līdzdarboties, radoši izpausties.

Par skaistu tradīciju visos labdarības lielkoncertos “Uzcel savu baznīcu!" ir kļuvusi krāsu spēle, gleznojot kopā ar māksliniecēm, māsām Elitu un Ilzi Patmalniecēm. Prieks, košums un atraktivitāte allaž ir virmojusi ap molbertu, kur viņas darbojas.

Savu pienesumu kopējā notikumu karuselī ienesa arī Bauskas mākslas salons "Meistars Gothards", kura pārziņā bija marmorēšanas darbnīca.

Kad radošajās darbnīcās viss pierima, bija pienācis laiks galvenajam notikumam - labdarības lielkoncertam “Uzcel savu baznīcu!". Šogad tajā savu talantu kopējam mērķim dāvāja Olga Rajecka, Aija Andrejeva, Aivars Hermanis, Kārlis Kazāks, Goran Gora, Marts Kristiāns Kalniņš, Kristīne Kārkle - Puriņa, Ralfs Eilands un grupa PeR, Paula Dukure, Lady’s Sweet, Normunds Rutulis, grupas "Putnu balle" un "Willow Farm", L.V. /NeParasts Bars, Dūdumu ģimene un citi.

Labdarības akcijas "Uzcel savu baznīcu!" mērķis ir atbalstīt un piesaistīt līdzekļus Svēto Apustuļu kapelas celtniecībai un apustuļu skulptūru izveidei Bruknā. Izpostītajā Bruknas muižā 2001.gadā priesteris Andrejs Mediņš izveidoja unikālu dvēseles rehabilitācijas vietu "Kalna svētību kopiena", kur iespēja atrast jaunu dzīvi tiek dota dažādās atkarībās esošiem ļaudīm, rodot pašam savu ceļu šai Dieva pasaulē, lietojot vienīgi garīgās dzīves un darba terapiju.

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders, Evija Trifanova/ LETA