Rīgā norit mācības "Namejs 2021"

No 6. septembra Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mācību “Namejs 2021” laikā Rīgā un citās pašvaldībās darbojas militārpersonas. Sestdienas rītā Jauns.lv ...

gallery icon
26
Sabiedrība
2021. gada 11. septembris, 23:33

Pārbiedēta māmiņa un bērns: tīmeklī apspriež "Nameja" mācības

Jauns.lv

Sociālajos tīklos ne vienu vien diskusiju izpelnījušās Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militārās mācības „Namejs 2021”. Lai arī jau iepriekš laikus tika brīdināts, ka tās notiks ārpus militāriem objektiem, tostarp pilsētvidē, un iedzīvotāji tika aicināti neuztraukties, redzot karavīrus, tomēr dažus iedzīvotājus šāvieni tāpat pārbiedējuši.

Lielu popularitāti sociālajos tīklos izpelnījies Vladimira Kovina filmēts video, kurā redzams, kā sieviete ar bērnu pārbīstas no šāviena.

Tas arī izraisījis diskusiju. Lielākā daļa pilnībā atbalsta mācības, norādot, ka ir jātrenējas arī pilsētvidē - tuvāk reāliem apstākļiem, turklāt ļaudis atzīst, ka jau laikus bijuši brīdinājumi, ka tās notiks, tāpat ziņots, ka sākas to aktīvā fāze.

Tikmēr citi bilst, ka tomēr ap rajonu vajadzētu izlikt vēl kādus papildu brīdinājumus.

Jauns.lv jau vēstīja, ka NBS militārās mācības “Namejs 2021” visā Latvijā noritēs no 30. augusta līdz 3. oktobrim. Tās tiek apvienotas ar Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes militārajām mācībām “Sudraba bulta”. No 6. septembra norit aktīvā fāze.

Militāro mācību “Namejs 2021” aktīvā fāze norisināsies Rīgā, vairākās Pierīgas pašvaldībās un Bauskā.

Aktīvās fāzes laikā Zemessardzes pirmā Rīgas brigāde patrulēs, ierīkos slēpņus, patruļbāzes un kontrolpunktus, kā arī izpildīs citus mācību uzdevumus.

Iedzīvotāji aicināti izturēties ar izpratni pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem un neuztraukties, redzot karavīru pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem.

Tēmas