Politika
2021. gada 11. septembris, 15:14

Kariņš, Levits un Pabriks soctīklos pauž savu viedokli saistībā ar 11.septembra teroristu uzbrukumiem ASV

Jauns.lv / LETA

Mūsu pienākums ir kopā ar sabiedrotajiem neatlaidīgi turpināt cīņu ar terorismu, lai novērstu traģēdiju atkārtošanos, pieminot 11.septembra teroristu uzbrukumu ASV, pauž Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Arī Valsts prezidents Egils Levits "Twitter" norāda, ka "tikai apvienojot spēkus, mēs varam cīnīties ar terorismu, stiprināt drošību un aizsargāt demokrātiju". Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) "Twitter" pauž līdzīgu sentimentu, tostarp atzīmējot, ka šis traģiskais notikums ir dažādos aspektos mainījis pasauli.

Lai pieminētu 20.gadskārtu kopš 2001.gada 11.septembra teroristu uzbrukumiem ASV, ASV vēstniecība Latvijā šodien rīko piemiņas ceremoniju.

ASV piemin 20.gadskārtu kopš 11.septebra teroraktiem, kuros islāma ekstrēmisti noslepkavoja gandrīz 3000 cilvēku.

Islāmisti nolaupīja četras ASV pasažieru lidmašīnas, no kurām divas ietrieca Ņujorkas Pasaules tirdzniecības dvīņu torņos. Trešā lidmašīna tika ietriekta Pentagona ēkā Virdžīnijā, bet ceturtā nogāzās tukšā laukā Pensilvānijā, kad pasažieri mēģināja pārvarēt teroristus.

"Al Qaedas" organizētie koordinētie uzbrukumi laupīja ASV pilsoņiem to nesatricināmo drošības sajūtu un ierāva visus Rietumus karos, kas joprojām nav rimuši.

Zem Islāmistu nolaupīto lidmašīnu sagrauto dvīņu torņu drupām gāja bojā vairāk nekā 2750 cilvēki. Taču zem šī Ņujorkas labklājības simbola gruvešiem tika atrastas tikai 1640 cilvēku mirstīgās atliekas.

2001.gada 11.septembra rīts Ņujorkā

Koordinētā bezprecedenta teroristu uzbrukumā teroristu nolaupītas četras pasažieru lidmašīnas ietriecas Ņujorkas Pasaules tirdzniecības centra Dvīņu torņos, Pentagona ēkā Vašingtonā un ...

gallery icon
24

Vēl gandrīz 75 000 cilvēku, tostarp daudzi policisti, ugunsdzēsēji un citu glābšanas dienestu pārstāvji, kas pārdzīvoja šo islāmistu noziegumu, joprojām sirgst no garīgām vai fiziskām sekām.

Postaža Ņujorkā pēc 11. septembra teroraktiem

Šodien visā pasaulē piemin 16. gadadienu kopš traģiskajiem 11. septembra notikumiem Amerikas Savienotajās valstīs, kad islāma kaujinieku nolaupītās lidmašīnas ietriecās ...

gallery icon
18