foto: Mārtiņš Ziders
Ainars Mielavs par attieksmi pret vakcīnām: "Latvijā dzīvojošie cilvēki nav īpaši gudri diemžēl"
Ainars Mielavs
Sabiedrība
2021. gada 10. septembris, 11:00

Ainars Mielavs par attieksmi pret vakcīnām: "Latvijā dzīvojošie cilvēki nav īpaši gudri diemžēl"

Jauns.lv

10. septembra rītā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta Panorāma" viesojās mūziķis Ainars Mielavs, kurš atklāja savu viedokli par tiem, kuri atsakās no Covid-19 vakcīnas.

Raidījumā Mielavs prezentēja sava jaunā albuma tituldziesmas videoklipu. Studijas viesim tika uzdots jautājums, kādas atklāsmes mūziķim radušās kopš iepriekšējās intervijas pirms gada.

Ar smagu nopūtu Mielavs sacīja: "Tā skumjākā ziņa ir, ka mēs skaidri redzam, ka Latvijā dzīvojošie cilvēki nav īpaši gudri diemžēl, manuprāt. Labi, mums var nepatikt, kā uzvedas viens, otrs ministrs, mēs varam uzgāzt visu uz valdību vai vēl uz kādu, bet pietiek taču paskatīties uz attīstītām pasaules valstīm, kaut vai uz kaimiņvalstīm, uz Islandi, uz Izraēlu."

Mielavs retoriski jautāja, vai tas, ko cīņā ar vīrusu dara šīs valsts, ir nepareizi. "Vai viņi ir idioti?" jautāja mākslinieks.

"Man ir ļoti žēl, ka, atgriežoties skolā, izrādās, ka manas meitas ir vienas no nedaudzajām klasē, kuras ir vakcinējušās pret kovidu. Diemžēl jau sākas pirmās karantīnas, tiek slēgtas klases. Man tas ļoti nepatīk un es ceru uz kaut kādu skaidro saprātu un saņemšanos," sacīja Mielavs.

Mūziķis cer, ka "dzīve atgriezīsies" ne tikai vakcinētajiem, bet arī visiem pārējiem.

Zināms, ka līdz šim vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu no divām Latvijā ir saņēmuši 763 444 cilvēki, bet vakcinācijas procesu noslēguši 783 376 iedzīvotāji. Kopumā valstī veiktas 1 546 820 vakcīnas pret Covid-19 injekcijas.

Jauns.lv pērnā gada jūlijā jau rakstīja, ka Mielavs kovidkrīzes laikā atkārtoti saskāries ar depresiju.

Skatuves mākslinieks, kurš 2018. gada izskaņā publiski paziņoja, ka ir ticis pāri smagam un mokošam dzīves posmam gandrīz divu gadu garumā, kad cietis no depresijas, 2019. gada pavasarī beidzot jutās labi un bija atguvis dzīvesprieku.

Dziesminieka Ainara Mielava veikals “Upe” veras ciet

Šonedēļ skumjo vēsti publicēja tautā mīlētais mūziķis Ainars Mielavs, paziņojot, ka viņa gadiem lolotais mūzikas veikals “Upe” nu ir spiests ...

gallery icon
47

Taču tad pasauli pārņēma koronavīrusa pandēmija un, tāpat kā daudzās citās valstīs, arī Latvijā tika izsludināta ārkārtējā situācija. Pašizolēšanās, neskaidrība par rītdienu, kur nu vēl par tālākejošiem plāniem, divu metru distance un pilnīga neziņa, vai un kad būs iespēja atsākt māksliniecisko darbību, Ainaru Mielavu atkal iegāza depresijas bedrē. 

Par to viņš publiski pastāstīja intervijā "ReTV" raidījumā "Jautā-Jums", sarunā ar Lauri Kļaviņu depresiju raksturodams ar tādu psihoemocionālo stāvokli, kad viss ir drūms, melns, nekam nav jēgas.

Ainars Mielavs ar "Pārcēlājiem" parūpējas par "Postitivus 2016" vecāko paaudzi

2016. gadā no 15. līdz 17. jūlijam Salacgrīvā notiek festivāls "Positivus 2016".

gallery icon
64