Liepājas pedofilu tiesnese pārmetumus saņēmusi nepamatoti un pāragri. VIDEO
„Rīga TV 24” raidījuma „Preses klubs” dalībnieki – Kārlis Leiškalns, Ieva Rekšņa un Kārlis Streips – uzskata, ka Liepājas tiesnese, kura piespriedusi salīdzinoši maigo sodu pedofiliem, pārmetumus saņēmusi nepamatoti un pāragri.
Sabiedrība

Liepājas pedofilu tiesnese pārmetumus saņēmusi nepamatoti un pāragri. VIDEO

Kasjauns.lv

Liepājas tiesnese Aiva Daidere, kura diviem Liepājas pedofiliem pēc lielākās sabiedrības daļas domām piespriedusi pārāk maigu sodu, nevis cietumsodu, pārmetumus saņēmusi nepamatoti un pāragri, uzskata sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Rekšņa, žurnālists Kārlis Streips un bijušais politiķis Kārlis Leiškalns.

Liepājas pedofilu tiesnese pārmetumus saņēmusi nep...

Pedofilu lietas tiesnese nosodījumu saņēmusi nepamatoti un pāragri – tādu viedokli „RīgaTV 24” aktuālo diskusiju raidījumā „Preses klubs” pauda sabiedrisko attiecību speciāliste, kura ilgus gadus strādājusi Valsts policijā, Ieva Rekšņa, žurnālists Kārlis Streips un bijušais politiķis Kārlis Leiškalns. Visi trīs norādīja, ka pirms tiesnesi nosodīt, ir jāsagaida pilns tiesas spriedums, lai varētu pilnvērtīgi izanalizēt tiesneses rīcību.

Turklāt, apspriežot sabiedrības sašutumu radījušo sodu - sabiedriskos darbus, - viņi uzskata, ka, iespējams, tiesa, atstājot pedofilus uz brīvām kājām, piespriedusi viņiem pašu lielāko sodu, jo sabiedrības sašutums var arī beigties ar linča tiesu.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka pirmdien Liepājas tiesa diviem pedofiliem - tēvam un dēlam, Jevgeņijam un Oļegam Smirečanskiem, kuri vairākus gadus seksuāli izmantojuši mazu meitenīti – savu radinieci no piecu gadu vecuma, piesprieda ļoti maigu sodu – piespiedu darbu un probācijas uzraudzību, nenosakot reālu cietumsodu. Tas izraisīja sabiedrības sašutumu. Neizpratni par pārāk maigo sodu izteica gan Valsts prezidents un bērnu tiesību aizstāvji, gan vairāki Saeimas deputāti un vienkāršie iedzīvotāji, kuri piektdien, 17. jūlijā, Rīga un Liepājā rīkoja protesta akcijas pret Liepājas tiesas spriedumu pedofiliem. Pedofilu lietu Liepājas tiesā izskatīja tiesnese Aiva Daidare, bet apsūdzību uzturēja Ligita Arāja.

Skatieties fragmentu no „RīgaTV 24” raidījuma, kurā tiek apspriesta Liepājas tiesas izskatītā pedofilijas lieta.