112
2021. gada 25. augusts, 13:05

"Paskrēja zem vilciena!" Rīgas domes deputāta Kuzmina nāves šausminošās detaļas

Jauns.lv

Pirmdien, 23. augustā, Dzirciemā - pretim Tapešu ielas 46. namam - uz sliežu ceļa notika traģisks notikums. Zem vilciena pakļūstot 37 gadus vecam vīrietim, viņa dzīvība izgaisa turpat uz sliedēm. Vietējie vēsta, ka tas ir traģiski bojāgājušais Rīgas domes deputāts Aleksandrs Kuzmins (LKS). To nenoliedz arī Kuzmina kolēģis Miroslavs Mitrofanovs, gan nevēloties sniegt plašākus komentārus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā TV3 raidījumam "Degpunktā" stāsta vietējā iedzīvotāja, notikušajam aculiecinieces bijušas divas pusaudzes.

"Viņš skrēja, viņas piegāja, domāja varbūt, ka viņš nokrita blakus sliedēm, bet, kad piegāja tuvāk, jau pamanīja, ka galva ir atsevišķi, ķermenis atsevišķi. Bet, jā, viņš skrēja tieši virsū. Meitenes saka, ka apzināti. Viņas pieskrēja, ieraudzīja notikušo, izsauca policiju. Atbrauca kriminālā policija. Es jautāju, kāds vecums viņam bija? Viņas atbildēja, ka ap 30 gadiem," teic vietējā iedzīvotāja.

foto: Ekrānuzņēmums

Lokomotīve pēc incidenta apstājās gandrīz turpat sadursmes vietā, kas nozīmē, ka tās ātrums nebija liels. Apkārtējie zina stāstīt, ka vilciena kustība šajā dzelzceļa līnijā, kas no Zasulauka ved uz Bolderāju, nav visai intensīva, proti, sastāvi gar šo vietu nobrauc ne biežāk kā divas vai trīs reizes dienā, turklāt mašīnisti vienmēr taurē, brīdinot par lokomotīves tuvošanos, kā arī brauc ar minimālu ātrumu.

foto: Ekrānuzņēmums

Visi šie faktori apkārtējiem liek spekulēt, ka skrējiens pāri dzelzceļa sliedēm nepiemērotā brīdī bija mērķtiecīgs. Policisti, kā to šādos gadījumos pieprasa procedūra, ir uzsākuši kriminālprocesu.

Vietējie iedzīvotāji mediju publikācijās atpazīst savu kaimiņu - Kuzminu. "Viņš šeit dzīvo, es viņu zinu. Mūsu kaimiņš. No tās mājas, mēs viņu zinām ļoti labi," teic vietējā iedzīvotāja.

foto: Ekrānuzņēmums

Traģēdijas faktu nenoliedz arī Kuzmina kolēģis Miroslavs Mitrofanovs, gan nevēloties sniegt plašākus komentārus. Viņš izsaka līdzjūtību piederīgajiem: "Mums būtu svarīgi, lai izskanētu līdzjūtības vārdi bojāgājušā tuviniekiem un draugiem. Aleksandrs Kuzmins bija Latvijas Krievu savienības (LKS) Rīgas domes deputāts. Vēsturē viņš paliks kā viens no vislabākajiem juristiem, kas strādāja cilvēktiesību jomā. Viņš strādāja ar vairākām lietām Eiropas Cilvēktiesību tiesā un strādāja sekmīgi".

Jauns.lv jau vēstīja, ka 23. augustā traģiski bojā gājis Rīgas domes deputāts Aleksandrs Kuzmins (LKS), apstiprināja frakcijas Latvijas Krievu savienība vadītāja vietnieks Jakovs Pliners.

foto: LETA

Politiķis uzsvēra, ka tas ir milzīgs zaudējums gan partijai, gan visiem rīdziniekiem, jo Kuzmins esot bijis izglītots, gudrs, nosvērts un inteliģents politiķis, kurš strādāja visu rīdzinieku labā.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, Kuzmins bija dzimis 1984.gadā.

Jauns.lv izsaka līdzjūtību Kuzmina tuviniekiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās