foto: Publicitātes foto
OratoriO piedāvā Raimondas Vadzikas izrādi "Ilgojos pēc Ilgu Tramvaja"
Raimondas Vazdikas izrāde “Ilgojos pēc Ilgu Tramvaja” ar pašu aktrisi galvenajā lomā.
Kultūra
2021. gada 23. augusts, 13:23

OratoriO piedāvā Raimondas Vadzikas izrādi "Ilgojos pēc Ilgu Tramvaja"

Jauns.lv

Mūzikas un Drāmas telpā OratoriO 9. septembrī notiks Raimondas Vazdikas izrāde “Ilgojos pēc Ilgu Tramvaja” ar pašu aktrisi galvenajā lomā. Teatrālajā piedzīvojumā piedalīsies arī aktrise Dace Vītola, multimākslinieks Dzintars Krūmiņš un mūziķis Miķelis Putniņš.

foto: Publicitātes foto
Raimondas Vazdikas izrāde “Ilgojos pēc Ilgu Tramvaja” ar pašu aktrisi galvenajā lomā.

Muzikālā viencēliena iedvesmas avots ir Tenesija Viljamsa slavenā luga "Ilgu tramvajs".  Šoreiz stāsts ir par aktrisi, kura, iedziļinoties Blanšas tēla būtībā, ļaujas apziņas plūsmai un rada savu vēstījumu par sievietes dzīves līkločiem. Scenārija autore un režisore Raimonda Vazdika kopā ar kustību teātra meistaru, multimākslinieku Dzintaru Krūmiņu, vitālo, daudzpusīgo aktrisi Daci Vītolu un neatkārtojamās balss īpašnieku, mūziķi Miķeli Putniņu dosies  teatrālā ceļojumā. Gaidāmās ceļojuma pieturas - dzeja, drāma, mūzika, kustība, gaisma un nezināmais... Zināmais fakts gan ir tas, ka telpu iekārtot palīdzēs scenogrāfs Vilnis Vējš. Skatītāju acu priekšā taps poētiska, humorpilna izrāde, kurā savīsies jau zināmā dramaturģija, personīgās biogrāfijas, R.Vazdikas  dziesmas no jaunā mūzikas albuma "Vēstules rokrakstā smalkā", M.Putniņa skaņu spēles, kā arī citas vīzijas par ilgi gaidīto tramvaju - sapni par harmoniju. Un šoreiz ceļojums būs ar laimīgām beigām...

Biļetes iespējams iegādāties šeit - https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/101125.

Citi notikumi OratoriO augustā :

Šajā vasarā Rēzijas Kalniņas un Aināra Rubiķa kopīgi radītā satikšanās vieta – mūzikas un drāmas telpa OratoriO svin savu pirmo dzimšanas dienu, piedāvājot vēl vairākus jauniestudējumus.

OratoriO top par integrālu telpu – tādu kā tiltu, kur satikties līdzās pastāvošām pamatkultūrām un daudzvalodīgai publikai, kur iestudējumi risina sociāli aktuālas un domāt rosinošas tēmas, kur tiek radītas daudzveidīgas žanru un formu izrādes un kurās apvienojas dažādu teātru profesionāļi. Tāpēc Mūzikas un drāmas telpa OratoriO ir uzsākusi sadarbību ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri un kopīgi realizē projektu “Meeting point. Tikšanās vieta. Место встречи.”. Sadarbības ietvaros ir tapušas divas izrādes. Asjas Vološinas lugas “Mamma” izrāde Ināras Sluckas režijā ar brīnišķīgo Jekaterinu Frolovu Olgas lomā ir stāsts par pieaugšanu un paaudžu pieņemšanu. Pirmizrāde gaidāma 13.augustā, nākamā izrāde - 15.augustā. Plašāka informācija par izrādi - https://www.mct.lv/lv/izrades/mamma.

Savukārt izrāde “paraDIZZY” ir sievietes un vīrieša pasaules izpēte, kur kustība un skaņa ir viens vesels. Horeogrāfe un režisore Inga Krasovska savā kustību izrādē sapulcinājusi  latviski un krieviski runājošus aktierus: Aiju Andrejevu, Zani Dombrovsku, Vitāliju Jakovļevu un Aleksandru Maļikovu. Pirmizrāde gaidāma 27.augustā. Plašāka informācija par izrādi - https://www.mct.lv/lv/izrades/paradizzy.

31. augustā mūzikas un drāmas telpā «OratoriO» notiks latviešu/dāņu projekta «klausies» vinila plates “9” koncertprezentācija. Šogad dzejas un improvizētās mūzikas projektam «klausies» ir iznākusi analogi ierakstītā vinila plate, ko laida klajā pašmāju mūzikas izdevniecība «Jersika Records». Koncertā izskanēs vinilā platē iekļautie skaņdarbi latviešu, krievu un angļu valodā, kā arī daži no jaunākajiem un neizdotajiem albumā neiekļautajiem stāstiem. Digitālajā un vinila plates formātā izdotais albums «9» ietver deviņus stāstus, kurus lasa dzejniece Aleksandra Line un mūzikā ietērpuši pianists un komponists Edgars Cīrulis un dāņu kontrabasists un komponists Alberts Reinholds Ostegods (Albert Reinholdt Østergaard). Albuma analogais ieraksts notika 2020. gada augustā Ventspils koncertzālē «Latvija». Vinila platē ir analogi iemūžināts arī koncertieraksta encore — instrumentālā aranžija Imanta Kalniņa kompozīcijai «Piena ceļš», ko abi mūziķi vairākkārt izpildījuši savos koncertos.

OratoriO mājvieta atrodas pilsētnieku iecienītajā Sporta 2 kvartālā (Sporta ielā 2, Rīgā) - bijušajā saldumu fabrikas teritorijā līdzās laikmetīgās mākslas centram '”Kim?'”, fondam “Viegli”,  bāram “Zefīrs” un citiem radošiem rezidentiem.