Nelegālā izgāztuvē Spilvē atrod atkritumu saimnieku dokumentus. Policija dosies ciemos
Cerot uz izmeklēšanas uzsākšanu un pārkāpēju saukšanu pie atbildības, SIA "Rīgas nami" vērsušies ar iesniegumu policijā un nodevuši kompetentajām iestādēm izgāztuvē atrastos dokumentus.
Runā Rīga
2015. gada 23. jūlijs, 14:36

Nelegālā izgāztuvē Spilvē atrod atkritumu saimnieku dokumentus. Policija dosies ciemos

Jauns.lv

Noslēgusies Rīgā apjomīgākās būvgružu izgāztuves likvidēšana, kas veikta atbilstoši iepriekš noslēgtajam atkritumu izvešanas līgumam ar SIA „Clean R”. Nelegālie būvgruži no lidostas „Spilve” teritorijas ir aizvākti un nogādāti šķirošanas poligonos. Kopumā izvesti ap 4000 m3 būvgružu, kā arī šķirotie atkritumi. Turklāt sakopšanas darbu laikā tika atrastas daudz dažādas personiskas mantas un liecības no to iepriekšējiem saimniekiem, tai skaitā dokumenti, līgumi un pat universitātes diplomi.

Kā apliecināja nolīgtā atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma „Clean R” izpilddirektors Valerijs Stankevičs, pierādījās iepriekšējās aizdomas, ka nelegālās izgāztuves vaininieki meklējami starp būvgružu izvedējiem, jo šķiroto atkritumu starpā atklājās daudz būvniecības materiālu atlieku, ēku un interjera paliekas, vecas mantas un sadzīves lietas, kas visticamāk izmestas, veicot mājas remontu.

Sakopšanas darbu laikā tika atrastas daudz dažādas personiskas mantas un liecības no to iepriekšējiem saimniekiem, tai skaitā dokumenti, līgumi un pat universitātes diplomi. Cerot uz izmeklēšanas uzsākšanu un pārkāpēju saukšanu pie atbildības, SIA „Rīgas nami” vērsušies ar iesniegumu policijā un nodevuši kompetentajām iestādēm izgāztuvē atrastos dokumentus. Šāda izmeklēšana noteikti varētu būt nepatīkams pārsteigums arī tām privātpersonām, kas, meklējot lētākas atkritumu izvešanas iespējas, bija uzticējušās šaubīgiem atkritumu izvedējiem, neiedomājoties, ka vēlāk viņu mantas nonāks lidostas „Spilve” pļavās.

SIA „Rīgas nami” vadība ir priecīga par veiksmīgo un operatīvo izgāztuves likvidāciju un cer, ka šāda veida uzbrukumi uzņēmuma apsaimniekošanā esošajām teritorijām vairs neatkārtosies. Lai izvairītos no situācijas atkārtošanās, paredzēts noslēgt pieejas ceļus attālākajām lidostas „Spilve” teritorijām.

Jau ziņots, ka lidosta „Spilve” teritorijā tika konstatēta apjoma ziņā lielākā būvgružu izgāztuve Rīgā. Lai sakoptu un attīrītu teritoriju, SIA „Rīgas nami”, kas apsaimnieko lidostas teritoriju, bija spiesti ieguldīt 50 000 EUR atkritumu izvešanai. Izsludinātā iepirkuma rezultātā darbi tika uzticēti apsaimniekošanas uzņēmumam „Clean R”, kas sāka teritorijas sakopšanu 30. jūnijā.

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Regīna Zommere / Publicitātes foto

Tēmas