Sabiedrība
2021. gada 19. jūlijs, 22:24

"Tas ir par traku!" - traģiska avārija un bailes šķērsot pāreju; kas notiek uz nesen uzlabotā ceļa posma Baltezerā?

Degpunktā, TV3

Sestdienas priekšpusdienā Baltezerā noticis traģisks ceļu satiksmes negadījums, kurā dzīvību zaudējusi kāda 81 gadu veca kundze. Viņas mūžs aprāvies uz Tallinas šosejas pie Baltezera kapiem, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Vietējā iedzīvotāja stāsta, ka nelaimes sekas redzējuši daudzi, gan turpat dzīvojošie, kas izdzirdot troksni piesteigušies pie māju žogiem, gan garāmbraucēji. Pie cietušās bija piesteigušies vairāki līdzcilvēki.

Diemžēl aculiecinieku un mediķu centieni izrādījušies velti un sieviete mirusi. Kā informē Valsts policijā, šobrīd uzsākts kriminālprocess. Policijai aicina atsaukties notikušā aculiecniekus zvanot pa tālruni 67086661 un palīdzēt izmeklēšanā.

Vietējie iedzīvotāji neslēpj, ka kas šāds jau bija gaidāms. Riepu švīkstoņa, birtošu stikliņu skaņa un dažāda skaļuma būkšķi šeit neesot nekas neparasts. Arī pašiem šķērsot šeit esošo gājēju pārēju esot izaicinājums.

Vietējē iedzīvotāja Kristīne stāsta, ka dēls atbraucot no mājās no treniņa piecas minūtes stāv pie gājēju pārejas un netiek tai pāri: "Rudenī tumšajā laikā stāv piecas minūtes un man zvana, lai iznāku pretī līdz gājēju pārejai, ka neviena mašīna neapstājas. Viņš viss samircis un vienkārši grib tikt pāri šosejai." 

Arī turpat dzīvojošais mūziķis un komponists Ingus Ulmanis norāda, ka situācija uz ceļa ir tālu no ideāla. Pēdējo pāris nedēļu laikā kopš pēdējiem darbiem, kad par dažiem metriem pārbīdīta gājēju pāreja un ceļs nosēts stabiņiem, šķiet, kļuvis vēl sliktāk.

"Esmu kādas trīs reizes pabraucis savam ceļgalam garām, jo man ir bail, ka man neietriecas aizmugurē. (..) Tas ir par traku, jūs redzat, kas šeit notiek. Tas ir reāli par traku. (..)

Reālā situācija ir tāda, ka ir tik liels sastrēgums un vai nu cilvēki tam nepievērš tik lielu uzmanību, bet divarpus nedēļās ir divas avārijas.

Pirmo reizi es pārbijušos meitenīti ar suni vadīju pāri un mierināju, jo saskrējās... aizmugurējā mašīna ieskrēja tai nākamai, kas bija apstājusies un sestdien bija lielā avārija, kur nobrauca cilvēku. Beigts, viss. (..) Tas ir pilnīgs nonsenss."

Vienīgais glābiņš šeit dzīvojošajiem un tūkstošiem autobraucēju, kuri ikdienā izmanto šo ceļa posmu varētu būt Baltezera apvedceļš, taču lielākas skaidrības par tā būvniecību nav. Vien ziņots, ka ir sākti izpētes darbi.

Plašāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.