foto: Ieva Leiniša/LETA
VID drīzumā varētu noslēgt nodokļu auditu "Rīgas satiksmē", ko veic jau otro gadu
VID par 2016.- 2018.gadu veic auditu "Rīgas satiksmē" otro gadu.
Sabiedrība
2021. gada 16. jūlijs, 08:13

VID drīzumā varētu noslēgt nodokļu auditu "Rīgas satiksmē", ko veic jau otro gadu

Jauns.lv / LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) tuvākajā laikā varētu noslēgt nodokļu auditu pašvaldības uzņēmumā "Rīgas satiksme", piektdien intervijā Latvijas Radio pieļāva uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa norādīja, ka VID par 2016.- 2018.gadu veic auditu "Rīgas satiksmē" otro gadu. "Šobrīd šis process tuvojas noslēgumam," sacīja Innusa.

Tāpat viņa atzīmēja, ka pagaidām nevar prognozēt, vai "Rīgas satiksmei" tika piemērots uzrēķins. "Es nevaru šobrīd ne apstiprināt, ne noliegt, būs vai nebūs uzrēķins, taču mēs, protams, rēķināmies ar to, ka var būt arī nepatīkami pārsteigumi. (..) Ja mēs nekādā veidā nevarēsim pierādīt pretējo, kas varētu šos uzrēķinus atcelt, tad protams mums būs jārēķinās šogad, nākamgad, aiznākamajā gadā, iespējams, ar finansiālām sekām par 2016.-2018.gadu," atzīmēja Innusa.

“Rīgas satiksmes” jaunie “Solaris Urbino” autobusi

“Rīgas satiksme” ir saņēmusi jaunākos “Solaris Urbino” sērijas autobusus. Plānots, ka līdz gada beigām pakāpeniski tiks piegādāti 70 autobusi. Tādējādi ...

gallery icon
18

Vienlaikus viņa sacīja, ka jau pērn kompānija sāka veidot uzkrājumus gadījumiem, kas varētu "nepatīkami pārsteigt".

Pēc Innusas skaidrotā, VID pārbaude tiek notiek par "Rīgas satiksmes" veiktajiem darījumiem, par darījumiem ar saistītajām personām, par saistīto personu darījumiem. "Ja tiek secināts, ka šajos darījumos nav bijusi caurspīdīga nodokļu nomaksa vai caurspīdīgas līguma attiecības, tad, protams, Nodokļu pārvaldei ir tiesības apšaubīt šādu darījumu likumību, pamatotību un nepieciešamību," piebilda "Rīgas satiksmes" vadītāja.

Tāpat viņa atzīmēja, ka šie darījumi, ņemot vērā "Rīgas satiksmes" kopējo apgrozījumu, ir ļoti lieli, ietverot gan rezerves daļu piegādes, gan dažādus pakalpojumus, gan arī savādākas saistības. "Protams, šo apmēru dēļ arī ietekme varētu būt vairākos miljonos rēķināma," teica Innusa.

"Rīgas satiksme" atklāj topošās ūdeņraža uzpildes stacijas pamatus

gallery icon
83

Jau vēstīts, ka 2020.gadā "Rīgas satiksmes" apgrozījums bija 173,503 miljoni eiro, kas ir par 9,2% mazāk nekā 2019.gadā, savukārt kompānijas peļņa samazinājās 7,9 reizes un bija 980 886 eiro.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās