foto: LETA (Edijs Pālēns)
Kariņš: aizdomas par apcietināšanai izdotā Ādamsona spiegošanu Krievijas labā ir ļoti nopietnas
Saeimas deputāts Jānis Ādamsons.
Politika
2021. gada 10. jūnijs, 16:31

Kariņš: aizdomas par apcietināšanai izdotā Ādamsona spiegošanu Krievijas labā ir ļoti nopietnas

Jauns.lv / LETA

Aizdomas par deputāta Jāņa Ādamsona (S) spiegošanu Krievijas labā ir ļoti nopietnas, ceturtdien mediju pārstāvjiem atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Aicināts komentēt Saeimas vairākuma šorīt lemto izdot Ādamsonu apcietināšanai saistībā ar aizdomām par spiegošanu Krievijas labā, Kariņš norādīja, ka tiesībsargājošajām iestādēm ir jāstrādā un jāvieš skaidrība, jo to var noskaidrot tikai tiesa.

Tajā pašā laikā viņš piebilda, ka aizdomas par Ādamsonu ir ļoti nopietnas.

Jānis Ādamsons dzīvē un darbā

Saeimas vairākums ceturtdienas rītā nolēma izdot deputātu Jāni Ādamsonu (S) apcietināšanai saistībā ar aizdomām par spiegošanu Krievijas labā. Viņš kopš ...

gallery icon
36

Ādamsons kopš 2009.gada pensijā no Krievijas saņēmis kopumā 88 349 eiro

Saeimas deputāts Jānis Ādamsons laikā no 2009. līdz 2020.gadam Krievijas militārajā pensijā saņēmis kopumā 88 349 eiro, taču minēto pensiju viņš saņēmis arī iepriekšējos gados, liecina apkopotie dati no politiķa iesniegtajām valsts amatpersonas deklarācijām.

90.gadu sākumā Ādamsons atteicies no Krievijas pensijas, taču, tā kā "Aizsardzības ministrija neko neesot darījusi, lai uzlabotu virsnieku stāvokli", vēlāk viņš savu nodomu mainījis un pieprasījis Krievijai izmaksāt kopš 1992.gada iekrāto pensiju.

Laikā no 2009.gada līdz 2020.gadam Ādamsons Krievijas maksātajā pensijā kopumā saņēmis 88 349 eiro. Šajā laika posmā pensija ir augusi. Ja, piemēram, 2009.gadā Ādamsons kā saņemto Krievijas pensiju deklarējis 4371 eiro, tad pērn - 8400 eiro.

Izdod apcietināšanai

Saeimas vairākums šorīt nolēma izdot deputātu Jāni Ādamsonu (S) apcietināšanai saistībā ar aizdomām par spiegošanu Krievijas labā.

Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētājs Māris Kučinskis (ZZS) uzsvēra, ka Ādamsona lietā ir nopietni pierādījumi, kas liecina, ka aizdomas par spiegošanu Krievijas labā ir pamatotas. Kučinskis kā NDK vadītājs esot bijis informēts par šo lietu nedaudz pirms lemšanas par to Saeimā.

NDK priekšsēdētājs norādīja, ka sīkāka informācija būtu jāsniedz Valsts drošības dienestam (VDD) atbilstoši iestādes redzējumam, cik daudz ziņu iespējams publiskot.

VDD apstiprināja, ka dienests šodien veic neatliekamas procesuālās darbības trešdien sāktā kriminālprocesā saistībā ar aizdomām par spiegošanu.