foto: LETA
No nākamās nedēļas būs atļauti āra izklaides pasākumi, kā arī ēdināšana iekštelpās
Sabiedrība
2021. gada 10. jūnijs, 14:55

No nākamās nedēļas būs atļauti āra izklaides pasākumi, kā arī ēdināšana iekštelpās

Jauns.lv / LETA

Ministru kabinets ceturtdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu no otrdienas, 15.jūnija, atļaut āra izklaides pasākumus un atrakcijas. Tikmēr sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus personām, kas varēs uzrādīt derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu, varēs sniegt arī iekštelpās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atļauti āra izklaides pasākumi un atrakcijas

EM izstrādātie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" paredz, ka turpmāk varēs sniegt arī individuālos ar izklaidi saistītus pakalpojumus, piemēram, atrakcijas, karuseļus, rodeļus, lai padarītu pakalpojumus pieejamus visu vecumu bērniem.

Tāpat nākamnedēļ būs atļauts sniegt individuālos saimnieciskos pakalpojumus, kas saistīti ar āra atrakcijām, tostarp akvaparkos, izklaides un atrakciju centros, batutu parkos, ja tiek ievērotas epidemioloģiskās drošības prasības, proti, saimniecisko pakalpojumu sniegšanas vietas klātienē ārā sāk ne agrāk kā plkst.6 un beidz ne vēlāk kā plkst.22.

Apmeklētājiem un darbiniekiem būs jālieto mutes un deguna aizsegi, izņemot bērnus līdz septiņu gadu vecumam, vietās, kur ir intensīva cilvēku plūsma.

Šajās izklaides vietās pirms un pēc inventāra lietošanas tie būs jādezinficē.

Tāpat āra izklaides un atrakciju vietās vienai personai būs jānodrošina ne mazāk kā 20 kvadrātmetru no publiski pieejamās teritorijas platības.

Sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus varēs sniegt arī iekštelpās

No otrdienas, 15.jūnija, sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus personām, kas varēs uzrādīt derīgu digitālo Covid-19 sertifikātu, varēs sniegt arī iekštelpās, paredz ceturtdien Ministru kabinetā atbalstītie Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

Rīgas kafejnīcu terases mudž no apmeklētājiem

Pieņemtie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" paredz, ka kafejnīcas un restorāni epidemioloģiski drošos apstākļos āra terasēs ...

gallery icon
33

Ēdināšanas pakalpojumi iekštelpās būs pieejami personām, kuras ir vakcinētas pret Covid-19, pārslimojušas Covid-19, vai kurām ir sadarbspējīgs testēšanas sertifikāts, kas apliecina, ka persona pēdējo 48 stundu laikā ir veikusi Covid-19 testu un tas ir negatīvs, vai sešu stundu laikā veiktais SARS-CoV-2 antigēna tests ir negatīvs, kā arī šīs personas pavadošie bērni vecumā līdz 11 gadiem bez sertifikātiem.

Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi varēs apkalpot klientus klātienē, ievērojot stingras epidemioloģiskās drošības prasības, proti, atļaujot pie viena galdiņa atrasties līdz četrām pilngadīgām personām no divām mājsaimniecībām, neskaitot bērnus. Pie galdiņa nevarēs atrasties vairāk nekā desmit personu.

Tāpat ēdinātājiem iekštelpās būs jānodrošina vismaz divu metru attālums starp pie dažādiem galdiņiem sēdošām personām. Galda piederumus, trauku komplektus un salvetes katram apmeklētājam būs jāizsniedz individuāli, bet pēc katras ēdienreizes galdiņus jādezinficē.

Paredzēts, ka ēdinātājiem būs arī jānodrošina regulāra telpu ventilācija vai dabīga vēdināšana.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Iekštelpās klientiem būs jālieto sejas un deguna aizsegi, izņemot laika posmu, kad personas atrodas pie galdiņa.

Sabiedriskās ēdināšanas vietas darbu klātienē varēs uzsākt ne agrāk kā plkst.6 un beidz ne vēlāk kā plkst.24. Sabiedriskās ēdināšanas vietas pēc plkst.24 drīkstēs izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai.

EM skaidroja, ka patlaban sabiedriskās ēdināšanas vietās atļauts ēdienu izsniegt līdzņemšanai vai ēst ārā. Tāpat, uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai valstī un ņemot vērā, ka būtiskai daļai sabiedriskās ēdināšanas vietu nav ārā vai to kapacitāte nav pietiekama ekonomiski pamatotai darbības atsākšanai, kā arī, laika apstākļi ne vienmēr paredz komfortablu iespēju atrasties terasē, EM uzskata, ka ir nepieciešams nodrošināt epidemioloģiski drošas, atbildīgas un fizisko un emocionālo veselību veicinošas atpūtas iespējas iekštelpās.