foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: aptuveni tūkstotis cilvēku sarīko ballītes Rīgas veikalu stāvlaukumos
Līksmojošie jaunekļi ar spēkratiem paviesojušies vairākās galvaspilsētas tirdzniecības centru stāvvietās. Mūzika skanējusi, meitenes dejojušas, vakars - izbaudīts.
Sabiedrība
2021. gada 8. jūnijs, 12:08

VIDEO: aptuveni tūkstotis cilvēku sarīko ballītes Rīgas veikalu stāvlaukumos

Jauns.lv

Brīvdienās sociālajos tīklos parādījās video, kuros bija redzams, kā vairāki simti jauniešu pulcējas dažādu Rīgas tirdzniecības centru stāvvietās. Jaunieši brauca uz mašīnām, klausījās mūziku, dejoja un atpūtās, vēsta sadursme.lv.

Pagājušajā nedēļā, piektdien, Rīgā, pārkāpjot valsts noteiktās epidemioloģiskās prasības un ierobežojumus, notika vairākas neorganizētas jauniešu ballītes dažādās sabiedriskajās vietās.

Viens no pasākuma organizatoriem vārdā Edgars apgalvoja, ka viss noticis spontāni - neviens neplānoja, ka atbrauks tik daudz cilvēku un būs tik grandiozs burziņš.

“Mēs izvietojām sociālajos tīklos informāciju par to, ka tiksimies pie "Depo" veikala, klausīsimies mūziku un labi pavadīsim laiku. Galvenais mērķis bija padejot, klausīties mūziku un atslābināties. Ballītes laikā cilvēki sāka filmēt "TikTok" un "Instagram" videoklipus. Ziņas par uzdzīvi pilsētā acumirklī izplatījās sociālajos tīklos, un uz pasākumu atnāca ne mazāk kā tūkstotis cilvēku. Mēs sapratām, ka cilvēki grib priecāties un atpūsties," saka Edgars.

Vakara laikā jaunieši nomainīja piecas lokācijas. Sākumā bija "Depo" stāvlaukumā, pēc stundas pārcēlās uz "Elkor Plaza" stāvvietu, kur pavadīja apmēram stundu. Kad viņus izdzina ārā, jaunieši devās uz “Rīga Plaza” stāvvietu, kur ballīti turpināja.

Pēc tam no "Rīga Plaza" pārcēlās uz "Spice". Pēdējā vieta, kur "ballīte uz riteņiem" devās, bija Vakarbuļļu pludmale Bolderājā.

Organizators pauž gandarījumu, ka nebija nekādu nelaimes gadījumu vai neadekvātas uzvedības no dalībniekiem.

“Kāds kaut kur "pasvilināja" riepas, cenšoties uzzīmēt saulīti uz asfalta, bet kopumā cilvēki rīkojās organizēti un saprātīgi. Bija mašīnas, uz kurām dejoja meitenes," pauda rīkotājs.

Atgādinām, ka saistībā ar epidemioloģisko situāciju, kas saistīta ar Covid-19 Latvijā, visi publiskie pasākumi, tostarp salūti, ir atcelti un aizliegti.

Privātie pasākumi un privātās sapulces ir aizliegtas, izņemot sanāksmes līdz 20 cilvēkiem atklātā gaisā un pasākumu ietvaros divu mājsaimniecību robežās līdz 10 cilvēkiem telpā.