foto: LETA
Līvānu novadā varu saglabā līdzšinējais mērs Vaivods
Sabiedrība
2021. gada 5. jūnijs, 23:59

Līvānu novadā varu saglabā līdzšinējais mērs Vaivods

Jauns.lv / LETA

Līvānu novadā visvairāk balsu ieguvis līdzšinējā domes mēra Andra Vaivoda pārstāvētais politiskais spēks "Latvijas attīstībai", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti.

Partija kopumā saņēmusi 60,47% balsu, iegūstot ievērojamu pārsvaru pār pārējiem politiskajiem spēkiem. Visvairāk balsu ieguvis Vaivods, kamēr saraksta augšgalā nonākusi arī Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ginta Kraukle un domes deputāte Ināra Kalvāne.

Tikmēr otro lielāko balsu skaitu ieguvusi Zaļo un zemnieku savienība, par kuru nobalsojuši 16,83% balstiesīgo. "Saskaņa" ieguvusi 11,12% balsu, bet "Latvijas Reģionu apvienība" - 10,60%.

Kā vēstīts, līdzšinējais domes priekšsēdētājs Vaivods un virkne citu deputātu pirms šīm pašvaldību vēlēšanām pievienojās "Latvijas attīstības" sarakstam, pametot Zaļo un zemnieku savienību.

Vaivods 2017.gada pašvaldību vēlēšanās domē tika ievēlēts no ZZS, pārstāvot sociāli politisko novada attīstības biedrību "Līvāni". Savukārt šogad viņš bija "Latvijas attīstībai" saraksta galvgalī, un līdz ar "Latvijas attīstībai", kas līdz šim domē nav bijusi pārstāvēta, vēlēšanās startēja visi pārējie domē esošie politiskie spēki.

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri nobalsoja iepriekšējā balsošanā, nobalsojuši kopumā 327 938 iedzīvotāji jeb 34,01% balsstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) jaunākie apkopotie dati.

Tostarp sestdien no plkst.7 līdz 20 nobalsojuši 203 243 vēlētāji jeb 21,08% balsstiesīgo iedzīvotāju.

CVK vadītāja Kristīne Bērziņa šovakar preses konferencē paziņoja, ka tā ir vēsturiski zemākā vēlētāju aktivitāte pašvaldību vēlēšanās.

Lielākā aktivitāte vēlēšanās bijusi Vidzemē, kur kopumā nobalsojuši 36,61% balsstiesīgo iedzīvotāju.