Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pēc konkursa uzvarētāja atteikšanās no amata par Nodrošinājuma valsts aģentūras direktori ieceļ Innusu
foto: LETA
Sabiedrība

Pēc konkursa uzvarētāja atteikšanās no amata par Nodrošinājuma valsts aģentūras direktori ieceļ Innusu

Jauns.lv / LETA

Nodrošinājuma valsts aģentūras direktora atlases konkurss noslēdzies bez rezultāta, jo konkursa uzvarētājs atsaucis savu kandidatūru, informē Valsts kancelejā.

Pēc konkursa uzvarētāja atteikšanās no amata par N...

Kopumā konkursā pieteicās seši pretendenti. Konkursa pirmās kārtas laikā tika pārbaudīti pretendentu iesniegtie dokumenti un atbilstība obligātajām prasībām.

Uz konkursa otro kārtu tika izvirzīti trīs pretendenti, kas konkursa komisijai skaidroja savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēja uz desmit jautājumiem par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības principiem, budžeta plānošanu, administratīvo procesu iestādē un iestādes darbības jomu, kā arī prezentēja savu redzējumu par Nodrošinājuma valsts aģentūras prioritātēm un attīstību, tostarp iekšlietu infrastruktūras objektu attīstību, turpmākajos piecos gados.

Uz konkursa trešo kārtu tika izvirzīti divi pretendenti, kas tika vērtēti, pārbaudot viņu vadības kompetences - stratēģisko redzējumu, pārmaiņu vadīšanu, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, kā arī orientāciju uz rezultātu sasniegšanu un iniciatīvu.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tika ieteikts iecelšanai amatā, bet vēlāk savu kandidatūru atsauca.

Šajā sakarā Iekšlietu ministrija paziņojusi, ka par Nodrošinājuma valsts aģentūras direktori iecelta ilggadēja Iekšlietu ministrijas Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības departamenta darbiniece Ramona Innusa.

Innusai ir pieredze darbā valsts pārvaldē kopš 1998.gada darbā ar Eiropas Savienības finanšu instrumentiem, kā arī Ekonomikas ministrijas padotībā esošajā aģentūrā “Mājokļu aģentūra” jeb vēlāk “Būvniecības, enerģētikas un mājokļu aģentūra”. Ekonomikas ministrijas Mājokļu politikas departamenta ietvaros izveidota profesionālā pieredze būvniecības un mājokļu monitoringa jomā, kā arī energoefektivitātes standartu un energoauditu prasību izstrādē. Ramona Innusa darbu iekšlietu ministrijā uzsāka jau 2009. gadā Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības departamenta komandā, piesaistot un ieviešot Eiropas Savienības iekšlietu fondu programmas ES prasību ieviešanai un attīstības veicināšanai iekšlietu nozarē.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vadīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā bija iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV), Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs, Iekšlietu ministrijas Personāla vadības un administratīvā departamenta direktore Daiga Piebalga un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieks Vilnis Jēkabsons. Tāpat pretendentu vērtēšanā tika piesaistīti neatkarīgie novērotāji: Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrības valdes priekšsēdētājs Armands Augustāns un Latvijas Ugunsdzēsības asociācijas valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Babra.

Kā ziņots, bijušais Nodrošinājuma valsts aģentūras vadītājs Ēriks Ivanovs iesniedza atlūgumu.

Iekšlietu ministrija iepriekš plānoja iestādes vadītāju meklēt starp nozares darbiniekiem, lai kandidātam jau būtu izpratne, kā funkcionē nozare un dienesti, atklātu konkursu sludinot gadījumā, ja izrādīsies, ka atbilstošu kandidātu nav iespējams atrast.

Nodrošinājuma valsts aģentūra izveidota, lai nodrošinātu Iekšlietu ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu darbību nekustamo īpašumu, publisko iepirkumu un valsts materiālo rezervju jomā. Nodrošinājuma valsts aģentūra arī veic normatīvajos aktos noteiktās darbības ar lietiskajiem pierādījumiem un arestēto mantu un administratīvo pārkāpumu lietās izņemto mantu un dokumentiem, kā arī normatīvajos aktos noteiktās darbības ar ieročiem, munīciju, to sastāvdaļām un speciālajiem līdzekļiem.