foto: LETA
Jēkabpilī pieprasījums pēc potēm ir tik zems, ka vakcinēšanas centrs strādā ar nepilnu jaudu
Novadu ziņas
2021. gada 28. maijs, 15:45

Jēkabpilī pieprasījums pēc potēm ir tik zems, ka vakcinēšanas centrs strādā ar nepilnu jaudu

Jauns.lv / LETA

Iedzīvotāju pieprasījuma trūkuma dēļ masu vakcinēšanas centrs Jēkabpilī strādā ar nepilnu jaudu, ceturtdien domes sēdē atzina pilsētas pašvaldības izpilddirektors Guntars Gogulis.

Amatpersona atzina, ka centrs strādā četras dienas nedēļā. Tas darbojas ar nepilnu jaudu, jo sarukusi iedzīvotāju interese par vakcinēšanos. Tiek nodrošināta arī izbraukuma vakcinēšana.

"Ja ar tādu pašu tendenci tas turpināsies, tad plūsma kādā brīdī apstāsies," pieļāva Gogulis, paužot nožēlu par neieinteresētību un aicinot iedzīvotājus izvēlēties vakcinēties.

Līdz šim lielajā pilsētas vakcinēšanas centrā bijuši 4311 unikālo pacientu, lielākā daļa ir tieši pilsētas iedzīvotāji. Aptuveni puse no viņiem vakcinēšanas procesu ir noslēgusi.

Liepājas, Jelgavas, Jēkabpils un Ventspils lielajās sporta hallēs ierīkotie masu vakcinācijas centri

Sestdien, 3. aprīlī, Latvijas lielākajās pilsētās “kaujas gatavībā" būs B jeb otrā līmeņa masu vakcinācijas centri, kuros poti pret Covid-19 ...

gallery icon

Šorīt intervijā Latvijas Televīzijā Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas komunikācijas daļas vadītāja Ieva Stūre norādīja, ka vakcinētāji redz iespēju palielināt potēšanas pret Covid-19 tempu, ja iedzīvotāji izrādīs par to lielāku interesi.

Viņa atgādināja, ka divas nedēļas vakcinācijas temps Latvijā pārsniedzis 100 000 potēšanas epizožu nedēļā, turpinot strādāt līdz šim paredzētajā tempā.

Vienlaikus Stūre akcentēja, ka vakcinācijas jaudu ir iespējams kāpināt, tā kā pieaugošās vakcīnu piegādes to pieļaus. Vakcinācijas tempa kāpināšana turpmāk atkarīga no iedzīvotāju pieteikšanās potes saņemšanai.

Patlaban ir samērā daudz brīvu pieraksta laiku vakcīnas saņemšanai, stāstīja Stūre, piebilstot, ka ikviens, kas ļoti vēlas vakcinēties, kaut ko sev noteikti varētu atrast jau tuvākajās dienās, nedēļas nogalē. Pašlaik kopumā tuvākajām trīs nedēļām ir atvērti 13 000 brīvu pieraksta laiku visā Latvijā dažādos centros.

Cilvēki masveidā dodas vakcinēties pret Covid-19

Lielās cilvēku intereses dēļ vakcinācija pret Covid-19 "ATTA" centrā sākusies jau pirms plkst.9.00.

gallery icon

Gadījumā, ja vakcinācijas tempus iedzīvotāju lielākas intereses dēļ vajadzēs kāpināt, ir ieplānotas arī iespējas palielināt brigāžu skaitu.