Sabiedrība
2021. gada 12. maijs, 16:02

VIDEO: Pēteris Apinis nofilmējis, kā vakcinējas pret Covid-19, un iesaka to arī citiem

Jauns.lv

Tautā populārais mediķis, bijušais Latvijas Ārstu biedrības vadītājs un TV raidījumu seja Pēteris Apinis nofilmējis, kā saņem Covid-19 vakcīnu, un aicina potēties arī citus.

Spriežot pēc komentāriem, video redzētais kā skaļš klepus teātra izrādē pārsteidza Covid-19 aktīvistu lomās iejutušos ļaudis, demonstrantus un vakcīnu pretiniekus.

“Apiņa kungs, es biju labākās domās par jums!” šādi un līdzīgi zem mediķa ievietotā “Facebook” video raksta atsevišķi viņa sekotāji.

Apinis savā video aicina cilvēkus vakcinēties tieši ar “Janssen-Cilag” (“Johnson & Johnson”) vakcīnu, jo tai ir vajadzīga tikai viena preparāta deva. 

Procedūru viņš izvēlējies veikt pie ģimenes ārstes.

“Ja vakcinēties, tad sava ģimenes ārsta kabinetā, nevis tirgū vai sporta zālē. Vakcīnas ir zāles, ko nozīmē tavs ārsts, nevis ciema kapelmeistars. Pavļuts ģimenes ārstiem par vakcinēšanu maksā zem pašizmaksas, taču miljonus izmet vakcinācijas birojam, avīzei, reklāmas rullīšiem, jaunai e-neveselībai. Medicīnas māsa vai ārsta palīgs par vakcināciju saņem mazāk par 20 eiro centiem, proti, mazāk par eiro stundā, bet Vakcinācijas biroja vadītāja Juhhņēviča – vairāk par 10 000 eiro 40 darba dienās – proti, vairāk kā 30 eiro stundā,” savā “Facebook” raksta Apinis.

Cilvēki stāv rindā pie masveida vakcinācijas centra Daugavpils sporta kompleksā

Vakcinācijas centrs Daugavpils sporta kompleksā, kur 17. un 18. aprīlī ikvienam iedzīvotājam iespējams vakcinēties pret "Covid-19".

gallery icon

Par ārstu Pēteri Apini un Covid-19 tēmu:

Medijos iepriekš gan izskanējis, ka Covid-19 pandēmijas mēnešos Apinis ne reizi vien izcēlies ar pretrunīgi vērtētiem apgalvojumiem par jauno koronavīrusu un valdības lēmumiem saistībā ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu un ierobežojumu ieviešanu.

Šādi rīkojoties, Apinis piesaistījis ne vienu vien Covid-19 ierobežojumu kritiķi un vakcīnu pretinieku, kuri viņu uztvēruši un izmantojuši savu uzskatu izplatīšanai kā “īstu medicīnas speciālistu”, kurš “arī iebilst pret kovidšovu”, lai gan Apiņa nostāju pēc publiski paustā nebūt nevar tik viennozīmīgi vērtēt.

Mediķa publiski pateikto reiz analizējis arī Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs “Re:Baltica”.

Jāpiebilst gan, ka pats Pēteris Apinis vairākkārt licis nodomāt, ka īsti nedistancējas no Covid-19 aktīvistiem un dažiem viņu viedokļa līderiem.

Vēl nesen 4. maijā Pēteris Apinis ieradās pie Saeimas opozīcijas deputāta Alda Gobzema (“Likums un Kārtība”), kurš tovakar atradās pie Raiņa pieminekļa Esplanādē, Rīgā.

"Tautas sapulce" 11.novembra krastmalā pulcē tūkstošus

Vides aizsardzības kluba prezidenta rīkotā sapulce, kuras mērķis ir iestāties "par cilvēku ekoloģiju, Covid-19 pamatojumu", 11.novembra krastmalā sestdien pulcējusi vairāk ...

gallery icon

Iepriekš šajā datumā tur bija plānota kārtējā deputāta Alda Gobzema “iziešana ielās”, taču Rīgas dome to atteicās atļaut. Gobzems par to pauda sašutumu, mēnešus pirms tam gan solot, ka ies ielā “pat ja mūs arestēs”.

Rezultātā 4. maija vakarā Gobzems it kā spontāni ieradās “pasēdēt” pie Raiņa pieminekļa Esplanādē, kur ap viņu tikpat it kā spontāni sapulcējās kopumā ap 100 aktīvisti, tostarp arī Apinis, kurš pabija arī 2020. gada 10. oktobra Gobzema akcijā turpat Esplanādē.

Sanākšana bija miermīlīga, Gobzems ar cilvēkiem sveicinājās personīgi un teica īsu runu, pirms tam vēršoties pie atbalstītājiem iekš “Facebook”, video tiešraidē, kura nu portālā vairs nav atrodama.

Gan šajā, gan pērnā gada Gobzema sapulcē ieradās arī vairāki Covid-19 aktīvisti ar pagalam neviennozīmīgu reputāciju.

To starpā: IA “Memory Water” dibinātājs, sazvērestību teoriju izplatītājs Jānis Pļaviņš; bijušais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) darbinieks, uzņēmējs Arnolds Babris, kurš kā komentētājs bieži viesojas Kremļa propagandas medijos; aktīvists Roberts Klimovičs, krievu skolu aizstāvis Degi Karajevs, garīdznieks un par kristīgo sektu dēvētās “Jaunās paaudzes” līderis Aleksejs Ļedjajevs, kā arī citi.