Ugunsgrēks hostelī Rīgas centrā

Izsaukums uz Merķeļa ielu saņemts neilgi pirms plkst.5. Tur deg sešstāvu ēkas augšējā stāva dzīvoklis un jumts.

gallery icon
78
112
2021. gada 1. maijs, 14:51

Pēc ugunsgrēka nelegālajā hostelī VUGD veicis 16 objektu pārbaudes un uzsāks 7 administratīvos procesus

Jauns.lv / LETA

Pēc traģiskā ugunsgrēka Merķeļa ielā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Rīgā veicis 16 hosteļu pārbaudes, kuru rezultātā par ugunsdrošības prasību pārkāpumiem tiks sākti septiņi administratīvie procesi, paziņoja dienestā.

VUGD ceturtdien sāka veikt neplānotās pārbaudes Rīgas hosteļos. Patlaban ir pabeigtas 16 objektu pārbaudes, kā rezultātā par ugunsdrošības prasību pārkāpumiem tiks sākti septiņi administratīvie procesi.

Konstatētie pārkāpumi saistīti ar automātiskās ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmas neesamību vai tās darbības traucējumiem, kā arī ar dažādu priekšmetu atrašanos evakuācijas ceļos vai arī traucējumiem atvērt durvis evakuācijas ceļos trīs sekunžu laikā.

Par diviem no objektiem VUGD amatpersonas ir nodevušas informāciju Rīgas pilsētas būvvaldei saistībā ar iespējamu objekta izmantošanu neatbilstoši tā lietošanas mērķim.

Apjomīgais pārbaužu darbs turpināsies vairākus mēnešus.

foto: Rojs Maizītis
Ugunsgrēkā nelikumīgajā hostelī Merķeļa ielā 8 gāja bojā astoņi cilvēki.

Jauns.lv jau vēstīja, ka ugunsgrēkā nelikumīgajā hostelī Merķeļa ielā 8 gāja bojā astoņi cilvēki. Glābēji evakuēja 24 cilvēkus. No tiem slimnīcā vidēji smagā stāvoklī nogādāti seši cietušie. VUGD amatpersonas šajā objektā iepriekš bija plānojušas veikt ugunsdrošības pārbaudes, taču viņi netika ielaisti.

Policija un būvvalde dodas reidā uz aizdomīgiem hosteļiem Rīgā

gallery icon
15

Pēc ugunsgrēka arī pašvaldības institūcijas ceturtdien Rīgā notikušajos reidos piecās vietās atklāti nelegāli hosteļi.

Nelegālas viesu izmitināšanas vietas tika atklātas trijos dzīvokļos ēkā Marijas ielā 1, dzīvoklī Martas ielā 9, ēkā Nometņu ielā 62D un ēkā Slokas ielā 28.

Pašvaldības policija izvērš reidus Rīgas šaubīgajos hosteļos

Vakardien, 29. aprīlī pulksten 16.00 Rīgas pašvaldības policija (RPP) kopā ar Rīgas pilsētas būvvaldes speciālistiem (RPB) sarīkoja reidus vairākos tā ...

gallery icon
72