foto: Jauns.lv
Degušā hosteļa iemītniece: "Divos naktī izsaucu policiju, jo man bija bail"
112
2021. gada 28. aprīlis, 09:25

Degušā hosteļa iemītniece: "Divos naktī izsaucu policiju, jo man bija bail"

Jauns.lv

Merķeļa ielā 8 Rīgā ugunsgrēkā cietusī hosteļa iemītniece atklājusi, ka šonakt pirms traģiskajiem notikumiem, kas laupīja astoņu cilvēku dzīvības, viņa bija anonīmi saukusi policiju.

Aculieciniece Viktorija Latvijas Televīzijai pastāstīja, ka arī mīt šī hosteļa sestajā stāvā, kur tieši izcēlās ugunsgrēks.

"Divos naktī es izsaucu policiju, jo man bija bail, jo tur bija iedzēruši cilvēki uz balkona viesnīcā," valdot asaras, sacījusi sieviete.

Viņa norāda, ka pirms tam divas nedēļas nebija bijusi hostelī, atbraukusi vien vakar, un viņas mantas atradās 31. numuriņā.

Ugunsgrēks hostelī Rīgas centrā

Izsaukums uz Merķeļa ielu saņemts neilgi pirms plkst.5. Tur deg sešstāvu ēkas augšējā stāva dzīvoklis un jumts.

gallery icon
78

"Viņi kāvās, es anonīmi izsaucu policiju, atbrauca policija, es izgāju pārbaudīt, viņi pat pretojās [policijai]," sacīja iemītniece, atklājot, ka pārliecinājās par likumsargu ierašanos un devās atpakaļ pie miera, bet tad pamodās, jo izdzirdēja sprādzienus.

"Skatos, zem durvīm oranža gaismiņa, atveru durvis un viss," Latvijas Televīzijai pauda cietusī.

Portāls Jauns.lv vaicāja Rīgas Pašvaldības policijai, vai tā var apstiprināt, ka naktī bija saņemts izsaukums par konfliktu. Likumsargi solīja tuvākajā laikā sniegt atbildes uz šiem jautājumiem.

Ugunsgrēks hostelī Rīgas centrā

Izsaukumu uz Merķeļa ielu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji saņēma neilgi pirms plkst.5. Tur atklājās, ka deg sešstāvu ēkas augšējā stāva dzīvoklis un jumts.

Ēkā aizdegšanās notika sestā jeb pēdējā stāva gaitenī un tam blakus esošajās dzīvojamās telpās. Tāpat liesmas pārņēma jumta konstrukcijas un siltināšanas materiālus.

No degošās ēkas glābēji paspēja evakuēt 24 cilvēkus, taču liesmu skartajās telpās glābēji atrada astoņus bojāgājušus cilvēkus. Vēl vismaz deviņi cilvēki cietuši un tika nodoti mediķu aprūpē.

Ugunsgrēka likvidēšanas darbos strādā vairāk nekā pussimts ugunsdzēsēju. Ugunsgrēka vietā ir ap desmit VUGD mašīnas, tostarp divas autokāpnes.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) sociālajos tīklos vēsta, ka pēc viņa rīcībā esošās informācijas ugunsgrēks izcēlies hosteļa telpās un vairums iesaistīto ir ārzemnieki. Savukārt ēka esot valsts īpašums.

Pēc publiski pieejamās informācijas ēkā, kura izcēlās ugunsgrēks, atrodas hostelis "Japanese Style Centrum". Kopumā namā atrodas virkne dažādu uzņēmumu telpas.

Hosteļa pārstāve no komentāriem atsakās

Jauns.lv telefoniski sazinājās ar hosteli, taču tā pārstāve, kura priekšā nestādījās, uz lūgumu komentēt notikušo un atbildēt uz dažiem jautājumiem, apgalvoja, ka šobrīd neko nezina.

Uz lūgumu atklāt, cik cilvēku kopumā tonakt bija izmitināti hostelī, sieviete pārtrauca telefona sarunu.