112
2021. gada 28. aprīlis, 08:27

Policija sākusi kriminālprocesu par traģisko ugunsgrēku hostelī

Jauns.lv / LETA

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par traģisko ugunsgrēku Rīgā, Merķeļa ielā 8 izvietotajā hostelī, kur gājuši bojā astoņi cilvēki.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā norādīja, ka kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša apliecināja, ka pēc izsaukuma saņemšanas dienests uz notikuma vietu nosūtīja četras mediķu brigādes. Slimnīcā vidēji smagā stāvoklī nogādāti seši cietušie. Daļai cietušajiem konstatēti apdegumi, citiem - saindēšanās ar degšanas produktiem.

foto: Rojs Maizītis
Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.

Vēl divas personas mediķi apskatījuši nelaimes vietā, taču viņiem hospitalizācija nebija nepieciešama.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izsaukumu uz ugunsgrēku saņēma neilgi pirms plkst.5.

Ugunsgrēks hostelī Rīgas centrā

Izsaukums uz Merķeļa ielu saņemts neilgi pirms plkst.5. Tur deg sešstāvu ēkas augšējā stāva dzīvoklis un jumts.

gallery icon
78

Hostelī patlaban deg aptuveni 140 kvadrātmetru platībā un ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinās. Patlaban ugunsgrēks vēl nav ierobežots, tāpēc degšanas platība vēl var mainīties.

Ēkā deg sestā jeb pēdējā stāva gaitenis un tam blakus esošās dzīvojamās telpas. Tāpat liesmas pārņēmušas jumta konstrukcijas un siltināšanas materiālus.

No degošās ēkas glābēji paspēja evakuēt 24 cilvēkus, taču liesmu skartajās telpās glābēji atrada astoņus bojāgājušus cilvēkus.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) sociālajos tīklos vēsta, ka pēc viņa rīcībā esošās informācijas ugunsgrēkā vairums iesaistīto ir ārzemnieki.

Traģēdija notikusi ēkā Merķeļa ielā 8. Pēc publiski pieejamās informācijas, tajā atrodas hostelis "Japanese Style Centrum". Kopumā namā atrodas virknes dažādu uzņēmumu telpas.

Hosteļa pārstāve no komentāriem atsakās

Jauns.lv telefoniski sazinājās ar hosteli, taču tā pārstāve, kura priekšā nestādījās, uz lūgumu komentēt notikušo un atbildēt uz dažiem jautājumiem, apgalvoja, ka šobrīd neko nezina.

Uz lūgumu atklāt, cik cilvēku kopumā tonakt bija izmitināti hostelī, sieviete pārtrauca telefona sarunu.