112
2021. gada 8. aprīlis, 15:50

Kas īsti ir cietušais, un vai ir zināmi uzbrucēji? Policija atklāj jaunas detaļas par laupīšanu Stopiņu pusē

Jauns.lv

Valsts policija (VP) šodien sniegusi papildu informāciju par vakardien Stopiņu novadā veikala IKEA stāvlaukumā notikušo laupīšanu.

Īpašā preses konferencē VP Rīgas reģiona Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Kaspars Briedis kliedēja (cita starpā atkārtoti) daļu sociālajos tīklos izskanējušo informāciju par vakardienas incidentu.

VP noliedza, ka laupīšanā būtu pielietoti ieroči un ka uzbrucēji būtu aplaupījuši inkasācijas automašīnu, taču bez papildu skaidrojumiem piebilda, ka “firmas darbinieks pildīja funkcijas”, ko varētu piedēvēt inkasatoram.

Arī pats transportlīdzeklis neesot definējams kā inkasācijai paredzēts transportlīdzeklis.

VP pārstāvis arī minēja, ka uzbrukumā nolaupīta gan paša cietušā (fiziskas personas) privātā manta, gan citas vērtības, liekot noprast, ka runa ir par kādas juridiskas personas mantu.

Uz Jauns.lv jautājumu, vai VP interesējas, kādēļ firmas darbinieks, kuram tiek piedēvēta inkasatora funkciju veikšana, šo mantu uzglabājis šādā automašīnā, VP atbildēja, ka tas tiek izvērtēts un skaidrots.

VP gan piebilda, ka pašam cietušajam neesot konstatēta saistība ar noziedzīgajām aprindām.

Atklājās, ka persona ir cietusi arī fiziski, taču medicīniska palīdzība neesot bijusi nepieciešama.

Kopējie laupīšanas rezultātā radītie zaudējumi pagaidām netiek atklāti un joprojām tiek precizēti.

Uz vairākiem žurnālistu jautājumiem par vakardienas laupīšanu pie IKEA veikala, tostarp par iespējamo vainīgo apzināšanu, VP neatbildēja, skaidrojot, ka tas varētu traucēt izmeklēšanas gaitu, un norādot, ka izmeklēšanā piesaistīti ievērojami resursi.

Policija aicina cilvēkus palīdzēt

Jau ziņots, ka vakar, 7. aprīlī, ap pulksten 16.25 Valsts policijā saņemta informācija, ka Stopiņu novadā (pie pašas Rīgas robežas), stāvlaukumā pie lielveikala IKEA, notikusi laupīšana, kurā nolaupītas ievērojamas materiālās vērtības. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Valsts policija lūdz atsaukties automašīnu vadītājus, kuru transportlīdzekļi ir aprīkoti ar videoreģistratoriem un kuri vakar laikposmā no pulksten 16.20 līdz 17.30 atradās veikala IKEA teritorijā un Juglas ielā virzienā līdz Brīvības gatvei.

Valsts policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka laupīšanu vakar veikuši trīs vīrieši, kuri bija ģērbušies melnās drēbēs un melnās maskās.

Kopumā nolaupītas ievērojamas materiālās vērtības, tostarp liela naudas summa, kuras apmērs vēl tiek precizēts. Uzbrukumā bojāta arī automašīna, kurai izsisti priekšējie stikli.
Informāciju par to, ka uzbrukumā, iespējams, izmantoti šaujamieroči, policija kategoriski noraida.

TV3 raidījums "Degpunktā" vēsta, ka neoficiāla informācija liecina, ka noziedznieki ieguvuši skaidru naudu un zeltu vairāk nekā pusmiljona eiro vērtībā.

Tāpat pēc neoficiālas informācijas esot zināms, ka vērtslietas piederējušas kādam uzņēmumam, kas nodarbojies ar valūtas maiņu un dārgmetālu tirdzniecību.

Valsts policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka uzbrucēji pārvietojušies ar “Audi A4” vai “Audi A6” markas automašīnu tumši zilā vai melnā krāsā.

Saņemot informāciju par noziedzīgo nodarījumu, uzreiz tika sākta izmeklēšana un veiktas pirmatnējās izmeklēšanas darbības.

Tostarp Valsts policija visā Latvijā pastiprināja autotransporta kontroli, iesaistot plašus spēkus arī no patruļpolicijas un ceļu policijas struktūrvienībām.  

Par notikušo Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldē ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta trešās daļas – par laupīšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa.

Šobrīd iespējamie vainīgie vēl nav aizturēti, bet likumsargu rīcībā ir iegūta izmeklēšanai nozīmīga informācija.

Izmeklējot notikušo noziedzīgo nodarījumu, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde lūdz pārskatīt un atsaukties tos autovadītājus, kuru rīcībā ir videoieraksti no automašīnu video reģistratoriem no šā gada 7. aprīļa pulksten 16.20 līdz 17.30 un kuri norādītajā laikposmā atradās teritorijā: lielveikals IKEA – Juglas iela virzienā līdz Brīvības gatvei.

Ja jums ir video vai jebkāda informācija, kas varētu būt noderīga izmeklēšanā, lūgums sazināties ar policiju pa e-pastu:

krpinfo@riga.vp.gov.lv, kur jūs varat nosūtīt arī linku ar videofaila atrašanās vietu.

Valsts policija aicina nebaidīties sniegt informāciju, anonimitāte tiek garantēta.