Sabiedrība
2021. gada 7. aprīlis, 19:40

FOTO: kā ļaudis garās rindās gaida savu kārtu pie "New Yorker" un "Reserved"

Jauns.lv

Verot atkal savas durvis apmeklētājiem, trešdien, 7. aprīlī, visas dienas laikā pie vairākiem veikaliem bija manāmas garas rindas. Jauns.lv novēroja, ka visgarākās no tām veidojās pie apģērbu tirdzniecības vietām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Īpaši gara rinda bija novērojama Vecrīgā pie apģērbu veikala "New Yorker". Tiesa, ļaudis, rindā stāvot un gaidot savu kārtu, kad varēs tikt veikalā, ievēroja viens no otra distanci. Savu kārtu gan nācies ilgi gaidīt, daži arī sociālajos tīklos norāda, ka rindā bijis jāgaida pat stundu. Tas gan nav atturējis, lai iegādātos nepieciešamās preces. 

Ļaudis garās rindās gaida savu kārtu pie "New Yorker" un "Reserved" veikaliem (07.04.2021)

gallery icon
26

Tāpat ievērības cienīga rinda bija manāma pie Vecrīgā esošā apģērbu veikala "Reserved". Ielu muzikanta pavadībā ļaudis pacietīgi gaidīja savu kārtu. 

Jau vēstījām, ka no rīta puses rindas bija manāmas arī pie lietoto apģērbu veikaliem, tostarp daudzi nevarēja sagaidīt, kad varēs atkal iepirkties Brīvības ielā esošajā "Humana" veikalā. 

Pamanāma rinda bija arī pie skandināvu mēbeļu milža “IKEA” durvīm.

Cilvēki steidz atgriezties veikalos pēc ārkārtējās situācijas beigām

Beidzoties gandrīz piecus mēnešus ilgajai ārkārtējai situācijai ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību, cilvēki 7. aprīļa rītā steiguši virināt pilsētas veikalu ...

gallery icon
48

Salīdzinoši mazāk cilvēku virzījās iekšā "Depo" veikalos, kuros ļaudis iepērk visu nepieciešamo mājai, dārzam un remontam.

Te gan jāpiebilst, ka šie veikali zināmā mērā bija pieejamāki arī iepriekšējos mēnešos.

Izmaiņas no 7. aprīļa

No 7.aprīļa var darboties visi veikali ārpus tirdzniecības centriem, paredz valdībā atbalstītie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

Tāpat klātienē var tikt organizēta ielu tirdzniecība, kā arī darboties var veikali tādos tirdzniecības centros, kuru kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir zem 7000 kvadrātmetriem. 

Vienlaikus arī turpmāk tirdzniecības centros ar platību virs 7000 kvadrātmetriem strādāt varēs tikai pārtikas, higiēnas, dzīvnieku barības, optikas, preču veikali, aptiekas, grāmatnīcas un pakalpojumu sniegšanas vietas.

Atsevišķi veikali nevarēs strādāt tajos tirdzniecības centros, kuri ir vismaz 7000 kvadrātmetrus lieli un tajos ir vismaz pieci dažādi tirgotāji. Tādējādi no tā izriet, ka tādi veikali kā, piemēram, "Depo" un "Ikea" no 7.aprīļa drīkstēs strādāt.

Vienam apmeklētājam tirdzniecības vietā jānodrošina ne mazāk kā 25 kvadrātmetri no publiski pieejamās telpu platības, savukārt pakalpojumu sniegšanas vietā 15 kvadrātmetri no publiski pieejamās telpu platības.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ekonomikas ministrija ir izstrādājusi drošības protokolu ārā tirdzniecībai, kas paredz papildus prasības un pienākumus tirgus pārvaldītājam un ielu tirdzniecības organizatoram Covid-19 infekcijas risku mazināšanai.

Āra tirdzniecībā un tirgos jānodrošina stingrāka fiziskās distancēšanās prasību noteikšana, jākontrolē apmeklētāju un tirdzniecības darbinieku plūsma, jāieceļ atbildīgā persona par epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanu.

Lai novērstu pārmērīgus pulcēšanās riskus ielu tirdzniecības organizēšanas vietās un mazinātu iedzīvotāju vēlmi ilgstoši uzturēties un pavadīt brīvo laiku iepriekš minētajās vietās, būs paredzēta prasība nodrošināt, ka ielu tirdzniecības organizēšanas vietā atrodas ne vairāk par 20 tirdzniecības dalībniekiem un netiek rīkoti izklaides pasākumi. Turpmāk arī būs pienākumu ielu tirdzniecības organizatoram nodrošināt fizisku ielu tirdzniecības organizēšanas vietas norobežošanu, piemēram, ar žogu, norobežojošām lentām, barjerām.