foto: Edijs Pālens/LETA
Otrajās Lieldienās darbosies septiņi liela mēroga vakcinācijas centri
Ķīpsalas izstāžu centrā atvērts masveida vakcinācijas centrs, kur vakcīnu pret Covid-19 saņem prioritārās grupas - seniori virs 70 gadiem un iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām.
Sabiedrība
2021. gada 5. aprīlis, 08:46

Otrajās Lieldienās darbosies septiņi liela mēroga vakcinācijas centri

Jauns.lv / LETA

Otrajās Lieldienās vairākās Latvijas pilsētās darbosies septiņi liela mēroga vakcinācijas centri, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīgā strādās vakcinācijas centri Ķīpsalas hallē, "Atta" centrā un Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā. Tāpat potēšana tiks turpināta masu vakcinācijas centros Cēsīs, Daugavpils Kultūras pilī, Jelgavā un Jūrmalā.

Kā izskatās Rīgas Centrāltirgus vakcinācijas centrā?

Šodien Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā tika atvērts vakcinācijas centrs, kurā poti pret Covid-19 varēs saņemt liels skaits galvaspilsētas iedzīvotāju. Medijiem ...

gallery icon
60

Vairāki centri, lai varētu nodrošināt iespēju vakcinēties tiem iedzīvotājiem, kuri saņēma uzaicinājumu, bet nevarēja brīvdienu plānu dēļ ierasties vai nebija vajadzīgā ārsta nosūtījuma, strādās arī pēc Lieldienu brīvdienām. Centri darbosies, lai turpinātu arī citu prioritāro iedzīvotāju grupu vakcināciju.

Masveida vakcinācijas centrs Daugavpilī, Parādes ielā

gallery icon
12

Otrdien, 6. aprīlī, strādās seši liela mēroga centri - Ķīpsalas hallē un "Atta" centrā Rīgā, Valmierā, Jūrmalā un abi centri Daugavpilī.

Centrāltirgū izveidotajā masu vakcinācijas punktā ļaudis saņem vakcīnas

gallery icon
47

Savukārt 7. aprīlī strādās 11 liela mēroga centri. Tie būs Rīgas centri Ķīpsalā un "Atta" centrā, centri Cēsīs, Valmierā, Rēzeknē, Jelgavā, Jēkabpilī, Liepājā, Jūrmalā, kā arī abi centri Daugavpilī.

Ķīpsalas izstāžu centrā atvērts masveida vakcinācijas centrs

gallery icon
16

Iedzīvotāji saņems uzaicinājumu vakcinēties uz šiem centriem no vakcinācijas veicējiem, solīja VM.

Liela mēroga centros vakcīnu pret Covid-19 saņem seniori vecumā virs 70 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām, personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar hroniski slimiem bērniem un bērniem ar imūnsupresiju. Tāpat pakāpeniski tiek uzrunāti un aicināti vakcinēties iedzīvotāji vecumā no 60 līdz 70 gadiem.

Kā izskatās lielākajā vakcinācijas centrā Latvijā - ATTA Centre Krasta ielā Rīgā

gallery icon
10

Jau vēstīts, ka veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) tuvākajās dienās sola organizēt vakcinēšanas pret Covid-19 brīvās rindas eksperimentu. Par to viņš pavēstījis mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Viņš norādīja, ka plāno atsaukties aicinājumiem veidot brīvo rindu, tomēr tas notikšot vadītā veidā.

Liepājas, Jelgavas, Jēkabpils un Ventspils lielajās sporta hallēs ierīkotie masu vakcinācijas centri

Sestdien, 3. aprīlī, Latvijas lielākajās pilsētās “kaujas gatavībā" būs B jeb otrā līmeņa masu vakcinācijas centri, kuros poti pret Covid-19 ...

gallery icon
32

"Radīt nekontrolētu pulcēšanos, jucekli un epidemioloģiskos riskus nedrīkstam, tāpat nedrīkst ignorēt prioritāro grupu situāciju iepretim cilvēkiem ar daudz mazāku saslimšanas risku," skaidro ministrs.

Viņš norādīja, ka plānots vienoties ar pašvaldības policiju un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, kā tuvākajās dienās organizēt kontrolētu eksperimentu brīvās rindas pieejai kādā no centriem, saglabājot prioritāro grupu pieeju, nodrošinot sabiedrisko kārtību un neradot epidemioloģiskos riskus.

Ministrs arī taisnojās par neveiksmēm, kas pavadīja lielo vakcinācijas centru atvēršanu Lieldienās. Pavļuts uzsvēra, ka tā no sākta gala bijusi iecerēta kā eksperiments, lai pārbaudītu tehnisko gatavību, kā arī lai četrās brīvdienās nebūtu mazi vakcinēto skaitļi, kad Latvijā ir daudz vakcīnu.

Viņaprāt, no tehniskā viedokļa viss esot kārtībā - centri esot labā gatavībā, strādājot raiti un spējot vakcinēt daudz vairāk.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās