foto: Liepaja.lv
Liepājnieks Aivars no kanāla izvelk slīkstošu vīrieti: "Viņam vairs tikai galva bija ārā no ūdens"
Liepājnieks Aivars Andersons pirms nedēļas no Karostas Cietokšņa kanāla izvilka tur slīkstošu vīrieti. Glābšanas dienesti un pilsētas pašvaldība pašaizliedzīgo pusi godināja Jāņa Čakstes laukumā.
112
2021. gada 25. marts, 12:05

Liepājnieks Aivars no kanāla izvelk slīkstošu vīrieti: "Viņam vairs tikai galva bija ārā no ūdens"

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Liepājnieks Aivars Andersons 17. marta vakarā devās savā kārtējā vakara skrējienā pa 14. novembra bulvāri, kad izdzirdēja palīgā saucienus. Netālajā Cietokšņa kanālā bija iekritis kāds vīrietis manāmā alkohola reibumā, kurš no ūdens pats vairs nevarēja tikt ārā – virs ūdens bija tikai viņa galva. Aivars viņam izglāba dzīvību un izsauca mediķus, par ko saņēma glābšanas dienestu un pašvaldības pateicības.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Liepājas dome informē: “Liepājnieks Aivars Andersons marta vidū devās ikvakara skrējienā. Pēkšņi viņš izdzirdēja kliedzienus. Meklējot, no kurienes nāk kliedzieni, uzrāpās kokā, ieraudzīja vīrieti, kurš ir iekritis 14. novembra bulvāra cietokšņa kanāla grāvī, pieskrēja pie viņa, izvilka ārā. Pēc tam izskrēja uz ceļa, apturēja pirmo braucošo mašīnu, lai izsauktu palīdzību (pašam telefons nebija, jo bija devies skriet), sagaidīja mediķus un pēc tam viņiem ārkārtīgi daudz palīdzēja – nesot gan nestuves, gan palīdzot ātrās palīdzības personālam.

24. martā Jāņa Čakstes laukumā Liepājas domes vadība, pārstāvji no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts policijas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, novērtējot Aivara Andersona drošsirdību, pasniedza jaunajam vīrietim pateicību par pašaizliedzīgu un drosmīgu rīcību, glābjot cilvēka dzīvību.

Paldies par šo atbildīgo rīcību! No sirds lepojamies ar liepājniekiem!”

foto: Liepaja.lv
Liepājnieks Aivars Andersons pirms nedēļas no Karostas Cietokšņa kanāla izvilka tur slīkstošu vīrieti. Glābšanas dienesti un pilsētas pašvaldība pašaizliedzīgo pusi godināja Jāņa Čakstes laukumā.

Laikrakstam “Kurzemes Vārds” drosmīgais puisis pastāstīja: “17. marta vakarā atgriezos ātrāk mājās no darba un nolēmu izskriet kādu aplīti. Skrējiena laikā dzirdēju, ka cilvēks vairs ne pat īsti kliedz, bet jau gārdz. Vietu bija grūti uzreiz izsecināt, tāds aizaudzis grāvis. Niedrēs neko īsti neredzēju. Iekāpu kokā, redzēju, ka cilvēkam ir tikai galva vairs ārā virs ūdens.

Ieraudzīju, ka cilvēks ir iekritis un nevar vairs pats izkulties ārā. Biju iedomājies, ka varēšu vienkārši pasniegt koku, ar to izvilkt, ka viņš pieķersies, bet nācās brist ūdenī un izvilkt. Vīrietis bija jau tā nosalis, ka rokas un pirksti jau nekustējās, uz manām kustībām jau vairs neatsaucās. Viņš saprata, ka kāds viņam palīdz, bet vairs nerunāja, nereaģēja.”

Aivars piebilda, ka vīrietis bija aptuveni 40 līdz 50 gadus vecs manāmā reibuma stāvoklī. Ikdienā cilvēka glābšana nav 31 gadus vecā puiša specialitāte, Aivars ir automehāniķis un saka: “Nekas tāds iepriekš nebija noticis, bet prieks, ka izdevās”.

Liepājas pašvaldības vadība liepājniekam pasniedza pateicības rakstu par pašaizliedzīgu un drosmīgu rīcību, glābjot cilvēka dzīvību, kā arī uzdāvināja sienas pulksteni kā simbolu tam, ka jaunais vīrietis parūpējies par to, lai kādam citam cilvēkam dotu vēl dzīves laiku.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās