Politika
2021. gada 25. marts, 10:05

Kas Šleseram aiz ādas?

Jauns.lv

Ekspolitiķis un uzņēmējs Ainārs Šlesers ir paziņojis, ka "nopietni apsver" atgriešanos Latvijas politikā. Savukārt politologs Juris Rozenvalds šo Šlesera paziņojumu saista ar viņam draudošajām iespējamām nepatikšanām.

Rozenvalds sarunā ar portālu Jauns.lv Šlesera paziņojumu par iespējamu atgriešanos politikā nodēvēja par blefu: "Es domāju, ka visdrīzāk tas zināmā mērā ir tāds kā blefs saistībā ar apsūdzībām, kas pret viņu izvirzītas. Tā vismaz man šķiet. Citu es neko īpašu nesaskatu. Viņš jau sen bija darbojies citā veidā."

Ainārs Šlesers komentē apsūdzības

Ceturtdien, 25. martā, ekspolitiķis Ainārs Šlesers ieradās Ģenerālprokuratūrā, kur viņam uzrādīja apsūdzības digitālās televīzijas lietā, novēroja portāls Jauns.lv.

gallery icon
72

Patlaban nav īsti skaidrs, uz ko viņš varētu cerēt, tāpēc Šlesera paziņojums drīzāk varētu būt gājiens, lai pasvītrotu savu nozīmi arī politiskajā dzīvē.

"Buldozers" var rīkoties visādi

"Es nedomāju, ka tā ir nopietna apņemšanās," politologs izteica vērtējumu.

Vienlaikus viņš atgādināja, ka Šleseram ir iesauka "buldozers", tāpēc visādi var būt.

"Bet katrā ziņā es domāju, ka tas visdrīzāk saistīts ar viņa pašreizējām droši vien nepatikšanām, ņemot vērā to, ka pret viņu tika izvirzītas apsūdzības. Citu variantu man nav. Es, protams, nedotu galvu ķīlā par to, ka tā tas ir, bet man liekas, ka tā varētu būt."

Jādomā, kā tikt sveikā cauri

Savā ziņā Šlesera paziņojumu var uzskatīt par pretgājienu: "Zināmā mērā, jā. Es to saistītu ar vārdu blefs."

Politologs arī norādīja, ka patlaban Šleseram pirmkārt būtu jādomā par to, lai tiktu sveikā cauri, ņemot vērā apsūdzības, kas pret viņu izvirzītas.

Kurš gribēs ņemt Šleseru komandā?

Runājot par ekspolitiķa izredzēm piedalīties drīzumā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, politologs norādīja, ka patlaban jau notiek partiju sarakstu iesniegšana. Viņš nevar nodibināt jaunu politisko spēku, bet tikai pieslēgties kādam patlaban jau esošam spēkam.

"Viņš nevar neko jaunu nodibināt. Tas ir pilnīgi skaidrs. Kurš tad viņu īpaši gaida? Man tagad grūti iedomāties, kur viņam būtu perspektīvas."

Tāpēc paziņojums vairāk uzskatāms par "spontānu reakciju": "Es vēl esmu, es vēl spēju. Vēl ir pulveris sauss, un es varu doties uz priekšu." Politologs to neuztver īpaši nopietni.

Aināra Šlesera 50. dzimšanas dienas svinības

2020. gada 31. janvārī "Hanzas peronā" notika uzņēmēja un bijušā politiķa Aināra Šlesera 50. dzimšanas dienas svinības.

gallery icon
164

Šlesers pēc prokuratūras rīkos preses konferenci

Šlesers šodien ir uzaicināts uz Ģenerālprokuratūru, kur viņam plānots izsniegt apsūdzības jaunajā digitālās televīzijas lietā, bet pēc prokuratūras apmeklējuma viņš rīkos preses konferenci.

Kriminālprocesā par iespējamām nelikumībām digitālās televīzijas ieviešanā prokuratūra uzrādījusi apsūdzību uzņēmējiem un bijušajiem politiķiem Andrim Šķēlem un Šleseram. Bijušajam satiksmes ministram Šleseram apsūdzība uzrādīta par krāpšanu lielā apmērā. Šajā kriminālprocesā arī uzlikts arests Šlesera uzņēmumu daļām.

Ainārs Šlesers ar sievu Inesi un bērniem

gallery icon
35

Līdz ar informācijas par apsūdzībām nākšanu klajā Šlesers paziņoja, ka "nopietni apsver" atgriešanos Latvijas politikā, kuru viņš savulaik pameta pēc pāris nesekmīgiem startiem vēlēšanās.