foto: ZUMAPRESS.com
"Trešais vilnis jau ir klāt, tas izplatās kā ugunsgrēks," norāda Balvu un Gulbenes reģionā
Sabiedrība
2021. gada 3. marts, 13:37

"Trešais vilnis jau ir klāt, tas izplatās kā ugunsgrēks," norāda Balvu un Gulbenes reģionā

Jauns.lv

Trešais vilnis vismaz Balvu un Gulbenes reģionā jau ir klāt, nav jāgaida nekādas trīs, četras nedēļas, tā "ReTV Ziņām" šodien norādīja SIA "Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības" valdes locekle Alīda Vāne.

"Tas izplatās kā ugunsgrēks mūsu reģionā," pastāstīja Vāne.

Novados jau ir oficiāli konstatēta lipīgākā Covid-19 celma izplatīšanās.

"Draugi, nav labi, tas ir maigi teikts," norādīja slimnīcas valdes locekle. Šobrīd slimnīcā ir 100% noslogotas Covid-19 gultas, viens pacients gaida rindā. "Pārējiem saslimušajiem, ja šodien kāds būs, būs jāmēro ceļš uz Valmieru, Rēzekni vai Rīgu."

Alīda Vāne "ReTV Ziņām" pauž pārliecību, ka jau tuvākajā laikā būs jāpieņem lēmums par slimnīcas tālāko darbu: "Ir jāsaprot, ka ir tikai divi scenāriji – vai nu jūs vedīs slimus ļoti tālu no mājām ar Covid-19, vai arī visu mūsu slimnīcu aiztaisīs ciet un tā tad būs Covid slimnīca, bet tad pārējos slimniekus ārstēt reģionā nevarēs."

Slimnīcas pārstāve arī aicina visus ievērot maksimālu piesardzību, jo viņa pati savulaik nav bijusi piekritēja "biedēt sabiedrību", bet tagad, redzot reālo situāciju ar lipīgākā paveida izplatīšanos reģionā, saka: "Aicinu visus iedzīvotājus ievērot maksimālu piesardzību, tā kā mēs to darījām pavasarī. Reāli ne ar vienu netikties, nekur neiet. Ja mēs ejam uz veikalu, liekam divas maskas, tātad ne tikai aizsargājam citus, bet aizsargājam arī sevi. To vīrusu nevar apturēt ne valdība, ne domes priekšsēdētāji, ne ziņu sižeti, ne es, ne ārsti. To var apturēt tikai un vienīgi katrs darbinieks savā darba vietā, katrs cilvēks savā mājā." 

Jauns.lv jau vēstīja, ka vakar Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) norādīja, ka saslimstība ar Covid-19 joprojām ir augsta, slimnīcās ir krīzes situācija, turklāt patlaban visos Latvijas reģionos ir izplatījies jaunais, daudz bīstamākais Covid-19 paveids.

Arī veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) teica, ka šis ir tas brīdis, kad valdībai būtu jāskandina "trauksmes zvani" un jābrīdina sabiedrība par nenovēršamu trešā Covid-19 viļņa parādīšanos Latvijā.

"Ir parādījušies būtiski šķēršļi - ne tikai saslimstības līmenis nekrīt, bet mūsu speciālisti ir nākuši uz valdību ar brīdinošu ziņu - līdzīgi kā citās valstīs, mums ir pierādījumi, ka šie jaunie Lielbritānijas paveidi ir sasnieguši Latviju un tie šeit izplatās," sacīja Pavļuts. Līdz ar to patlaban, kad šo jauno paveidu prevalence uz kopējā paveidu fona ir vairāk nekā 5%, ir pienācis tas brīdis, kad valdībai ir jāskandina "trauksmes zvani", pauda politiķis.