foto: Valsts kanceleja.
Vakcinējamie seniori atsaucīgi un zinoši - uz Covid-19 poti svētdien nav ieradies tikai viens cilvēks
Sabiedrība
2021. gada 21. februāris, 19:29

Vakcinējamie seniori atsaucīgi un zinoši - uz Covid-19 poti svētdien nav ieradies tikai viens cilvēks

Jauns.lv / LETA

Svētdien Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā (PSKUS), Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) un Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) notikušajā senioru vakcinēšanā pret Covid-19 poti saņēmuši 544 cilvēki vecumā virs 70 gadiem un tikai viens cilvēks, aizbildinoties ar sāpošu kāju, nav ieradies uz savu pierakstu, noskaidrots ārstniecības iestādēs.

Kā pavēstīja PSKUS Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Evija Mileiko, uz šodienu saņemt vakcīnu pret Covid-19 bija pierakstīti 100 pacienti, un atnāca visi, izņemot vienu.

Vienlaikus Mileiko norādīja, ka jaunnedēļ katru darba dienu slimnīcā plānots vakcinēt 200 personas.

Savukārt RAKUS un BKUS uz poti pret Covid-19 svētdien ieradušies pilnīgi visi pieteiktie seniori. RAKUS preses sekretāre Ilga Namniece stāstīja, ka svētdien savakcinēti visi 197 pieteikušies seniori, kā arī papildus - trīs rezidenti.

Pēc viņas paustā, visi pēc vakcinēšanas jutās normāli un nekādas veselības problēmas netika novērotas.

Tāpat viņa minēja, ka šodien ieradušies seniori bija gana zinoši - viņi bija interesējušies par "AstraZeneca" vakcīnu un labprāt saņēma šo poti.

Arī BKUS Komunikācijas daļas vadītāja Dace Zaldāte-Rozentāle norādīja, ka uz vakcīnu kopumā pieteicās 248 seniori un visi ieradās un poti saņēma. Arī BKUS savakcinētajiem senioriem pēc potes injekcijas uz vietas nekādas nevēlamas blaknes nav novērotas.

Levits un bijušie Latvijas prezidenti vakcinējas pret Covid-19

Latvijas prezidents Egils Levits un eksprezidenti Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā saņēmuši "Astra Zeneca" Covid-19 vakcīnas pirmo devu.

gallery icon
38

Jau ziņots, ka pirmie seniori vecumā virs 70 gadiem, kas bija centralizēti pieteikušies vakcīnai pret Covid-19, sestdien sāka saņemt uzaicinājumus zvanīt uz konkrētu slimnīcu un pierakstīties potes saņemšanai. Daudzi no viņiem ieguva iespēju saņemt poti jau šodien.

Jaunnedēļ pakāpeniski arī pārējie seniori vecumā virs 70 gadiem, kas pieteikušies "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989, saņems aicinājumu vakcinēties, sola Vakcinācijas projekta birojā.

Saņemot uzaicinājumu, iedzīvotājiem jāzvana uz īsziņā vai e-pastā norādīto tālruni, lai vienotos par vakcinācijas laiku. Slimnīcas ir saņēmušas informāciju par tiem iedzīvotājiem, kuri tās varētu uzrunāt.

Nākamās nedēļas vidū visi pārējie iedzīvotāji vecumā virs 70 gadiem, kuri pieteicās vakcīnai, saņems informāciju ar iedzīvotājam noteikto vakcinācijas iestādi vai vairākām iestādēm, no kurām izvēlēties sev ērtāko.

Latvijā uzsāk vakcinēšanu pret Covid-19

28. decembrī Latvijā uzsākta mediķu vakcinēšana pret Covid-19 ar "Pfizer" un "BioNtech" ražoto vakcīnu "Comirnaty".

gallery icon
21

No visiem iedzīvotājiem vecumā virs 70 gadiem 68% norādījuši gan savu telefona numuru, gan arī e-pasta adresi, 32% - tikai tālruņa numuru. Veselības ministrijas (VM) Vakcinācijas projekta birojs atgādina, ka iedzīvotāji varēja norādīt ne tikai savu kontaktinformāciju, bet arī sev tuvu cilvēku kontaktinformāciju, lai maksimāli nodrošinātu sazināšanās efektivitāti.

Nākamajā nedēļā arī ģimenes ārsti veiks vakcināciju tiem pacientiem šajā prioritārajā grupā, ņemot vērā pieteikumus, kurus tie saņēmuši.

Turpmākās nedēļas VM aicina visus seniorus vecumā virs 70 gadiem sekot līdzi uzaicinājumiem zvanīt īsziņā vai e-pastā norādītajai vakcinācijas iestādei un vienoties par vakcinācijas laiku.

Tie iedzīvotāji, kas ir vecumā virs 70 gadiem un vēl nav pieteikušies vakcīnai pret Covid-19, tiek aicināti reģistrēties pie sava ģimenes ārsta, vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989.

Ministri un vairākas augstas amatpersonas saņem vakcīnu pret Covid-19

Latvijas ministri un vairākas augstas valsts amatpersonas Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā saņēmušas "Astra Zeneca" Covid-19 vakcīnas pirmo devu.

gallery icon
56

Personām, kuras vakcinācijai pret Covid-19 jau pieteikušās pa tālruni 8989 vai interneta vietnē "manavakcina.lv", nav atkārtoti jāpiesakās potei pie sava ģimenes ārsta vai citviet.